Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kerékpár kontra Volvo – a női kapitány reagált

Pia Sundhage, a svéd női válogatott kapitánya sértőnek találja Ibrahimovic minap megfogalmazott véleményét. Frappáns hasonlattal vágott vissza a PSG sztárjának fogalmazásáért.

“Sértő Ibrahimovic megnyilvánulása” – Pia Sundhage

Mint ismert a vita azután robbant ki, hogy a svéd szövetség Anders Svenssont egy Volvo-val jutalmazta válogatottsági rekordját elismerve, míg a 187 alkalommal pályára lépő Therese Sjögrant viszont méltatni sem méltatta. Sundhage szerint sértő és elítélendő Ibrahimovic megnyilatkozása: „Ibrahimovic nyilatkozatának stílusa sértő a női labdarúgás szereplőire nézve. Unalmas és szomorú a svéd futball számára, hogy a férficsapat kapitánya ilyeneket mondhat. Az egyik pillanatban még azt mondja, hogy fantasztikusak vagyunk, aztán meg arról beszél, hogy kerékpárral kellene járnunk. Összevissza változtatja a véleményét, ami nagyon rosszul sül el.” – nyilatkozta a svédek női válogatottjának kapitánya az STV-nek.

A kerékpáros motívum éppen Anders Svensson esetében jött elő.

„Azt megértem, amikor azzal jön, hogy a férfiak játéka nagyobb bevétellel kecsegtet, de itt a tisztelet a lényeg, ugyanazt csináljuk mindannyian: futballozunk. Persze a női és a férfi labdarúgást kár is összehasonlítani.” – mondta el véleményét Sundhage.

Gavalovits Sándor