Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiszáll a bizniszből a pécsi tulaj

Rögtönzött sajtótájékoztatót tartott Matyi Dezső kora délután, amelyen meglepő bejelentést tett. A PMFC-Matias tulajdonosa január 1-jével kiszáll a futballból.

Távozik a pécsi tulajdonos – nso.hu

Matyi Dezső többek között beszélt a klubnak nyújtott támogatásról, a partnerbank által be nem tartott szerződésről, a távozás mikéntjéről. Mindezt három percben.
„Életem legnehezebb döntését kényszerültem meghozni az utóbbi napokban. A PMFC-MATIAS főtámogatója működésének biztosítója az Alexandra cégcsoport, illetve azon belül a Matias Borászat.
A Matias Borászat a hosszú távú befektetései érdekében finanszírozási szerződést kötött, hangsúlyozom kötött, a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt-vel.
A bank számomra eddig ismeretlen okból, általam nem ismert motiváció miatt hazudott és meghiúsította az érvényes szerződésünket.
Ezáltal szükségszerű döntést kellett hoznom felelős vezetőként, és a jövőbeli terveinket átírni mind a cégcsoport, mint a PMFC-MATIAS érdekében.
A PMFC az elmúlt években a szívemhez, sőt a gyermekeim szívéhez is hozzánőtt, ezért kimondottan fájdalmas, hogy azt a hírt kell közöljem önökkel, hogy 2014. január 1-től a cégcsoport megszünteti a finanszírozást a pécsi futballban.
Azt tartom tisztességesnek, ha felajánlom a lehetőséget az ebben érdekelteknek, hogy a pécsi polgárok még sokáig szurkolhassanak ennek a szép sportágnak.
Bízom benne, hogy Pécs város vezetői megtalálják a módját a csapat jövőbeni üzemeltetésének. Bízom felelős döntésükben és futball iránti elkötelezettségükben.
Sajnálom, de a Széchenyi Bank üzleti etikátlanságára, ilyen szintű mellébeszélésre és felelőtlen hazudozásra nem voltam felkészülve. Természetesen a jogi lépéseket az ügyben megtettük.
Bízom benne, hogy az idén őszi dicsőséges szereplés után a jövőben is sok örömet fognak a futballisták okozni a futballt szerető vezetők felelősségteljes munkája okán.
Köszönöm a pécsi futballklub vezetőinek, ügyvezetőjének áldozatos, felelősségteljes munkáját!

Hajrá, PMFC!” – mondta el Matyi ma egy budapesti helyszínen tartott sajtótájékoztató keretében, majd felállt és távozott. Így egyéb részleteket nem lehet tudni a döntésről.

Feleki Attila értetlenül áll a történtek előtt. A pécsi klub ügyvezetője szerint semmi jele nem volt annak, hogy Matyi Dezső kiszáll a pécsi futballból: „Utoljára még a csapat megerősítéséről egyeztettünk Matyi Dezső tulajdonossal, aki ma reggel nyolc óra harminckor hívott, hogy ráérek-e, mert Budapesten sajtótájékoztatót fog tartani. Ma délután 14 órakor, a sajtótájékoztatón értesültem én is Matyi Dezső döntéséről, aminek az a lényege, hogy bár egyelőre ő marad a tulajdonos, január 1-től egyetlen forinttal sem támogatja a klubot.”

Hat év után távozik a tulajdonos

2007-ben szállít be a Pécs finanszírozásába Matyi Dezső, mint tulajdonos. 2011-ben jutott fel az élvonalba a csapat, fél évvel később arról beszélt, hogy ez alatt az idő alatt négymilliárd forintot fordított a piros-feketékre. Emlékezetes, hogy több edzőt is „elfogyasztott” ezen időszak alatt, különösen hangos volt a Supka Attilával való válás. Miután a korábbi debreceni sikeredző távozott, Márton Gábor és Lőrincz Emil vette át a csapatot. Az edződuóval jelenleg hetedik helyen áll a PMFC.

Gavalovits Sándor