Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spurs: Máris menekülne az argentin tehetség

Hiába erősített nyáron súlyos milliókból a Tottenham Hotspur együttese, Gareth Bale eladása, és a mostanra már menesztett André Villas-Boas menedzserrel szembeni bizalmatlanság miatt, bizony a londoni gárda messze tudása alatt teljesít.

www.adifferentleague.co.uk

A viszonylag bő keret, és az egész őszt behálózó fejetlenség rányomta több játékos idényére, a pocsék bélyegzőt. Az egyik ilyen Spurs alkalmazott, az argentin Érik Lamela is. A „Sarkantyúsok” augusztusban szerződtették a 21 esztendős szélsőt, az AS Roma együttesétől. Lamela azóta alighanem átkozza döntését, ugyanis a rómaiak az élmezőnyben küzdenek a Serie A bajnoki címéért, míg a Spurs csak a középmezőnyben bukdácsol, a Premier League ötödik legjobb keretével.

A jelek szerint a transzferrel nem csak a játékos, de a klub is mellényúlt: Lamela mindössze három alkalommal volt kezdő a bajnokságban. A portugál mester inkább kiegészítőemberként számolt vele, főként az Európa Liga csoportkörében játszatta. Ez pedig végképp meglepően pazarló húzásnak tűnt, tűnik a híresen spórolós csapattól, amely 30 millió eurót fizetett a dél-amerikai támadóért.

A Daily Mail információi szerint Lamela máris konkrét tervvel rendelkezik. Saját bevallása szerint sem akar megfutamodni a kihívás elől, hogy valamikor a Tottenham alapembere legyen, ám jelenleg fontosabb számára, hogy ott lehessen az argentin válogatottal, a 2014-es brazíliai Világbajnokságon. Ehhez természetesen a pályán kellene lenni klubjában is. Lamela szerint, ehhez januárban kölcsön kellene őt adnia, a Spurs-nek. A pletykák szerint már van is jelentkező, mégpedig az olasz Internazionale, és a spanyol Atlético Madrid személyében.

Folytatás hamarosan, hiszen január 3-án nyit az átigazolási piac!

Balogh József