Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fordított és nyert a Chelsea a ‘Pool ellen

Igazi rangadóval zárult le a 2013-as napátri év Angliában. A hazai Chelsea és a vendég Liverpool is a végső győzelemről álmodozik, most egymás ellen tehettek ezért.

Óriási tempóban kezdtek a csapatok. Az első percekben nem volt megállás, csak egyszer, ami viszont nagy fontossággal bírt: Eto’o szabálytalankodott, a pontrúgást követően pedig Ivanovic nem volt a helyzet ura, Skrtel pedig igen, így mindössze négy perc leforgása után vezetett már e Liverpool. A Chelsea ezt követően nagyon nyomott. Johnsonnak a gólvonalról kellett mentenie, a szlovák védő majdnem a másik kapuba is betalált. Bő negyed óra után érkezett a megérdemelt egyenlítő találat is, melyet Hazard szerzett azt követően, hogy végigrohanta a pályát és Sakhoról elő pannant a játékszer. Egy fél óra elteltével kicsit nyugodtabb lett a mérkőzés, a dominánsabb csapat továbbra is a hazai volt. Az első félidő során a megérdemelt vezetést is megszerezték a londoniak, Oscar trükközött a tizenhatoson belül, majd a középre tett labdába Eto’o ért bele, így előnnyel mehettek a kabinokba a kék trikós futballisták.

Küzdelmes meccsen nyert a Chelsea – goal.com

A fordulást követően kissé leült a találkozó. A Liverpool gólt akart szerezni, erre Sakho fejese után volt a legnagyobb lehetőségük még a játékrész elején, a francia védő bólintása azonban a felsőlécen csattant. Allen is próbára tette még Cech kapust, de komoly gólszerzési lehetőséget nem igazán tudtak kidolgozni. A végén még egy kis birkózásra is sor került, Lucas nehezményezte Oscar szabálytalankodását, komoly probléma szerencsére nem történt.

Ezzel a győzelemmel a Chelsea a harmadik, két pontra az éllovas Arsenal mögött, a Liverpool pedig az ötödik helyen található.

FC Chelsea – FC Liverpool: 2-1
Gólszerzők: Hazard 17. Eto’o 34. ill. Skrtel 4.


Kostyál Balázs