Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Rossi Baggiora emlékeztet”

Mindezt Giancarlo Antognoni mondta, aki korábban maga is a Fiorentina alkalmazásában állt, ráadásul 1982-ben világbajnokságot nyert Olaszországgal.

Fotó: AFP

A Violák támadója remekel az idei bajnokságban, 17 találkozón 14 gólt szerzett. Rossi még a Villarealban szenvedett kétszer is keresztszalag szakadást rövid időn belül, ezért sokan már a karrierjét is temették. Firenzében azonban hittek a teljes gyógyulásában, és úgy látszik, nekik volt igazuk.

Antognoni elmondta, hogy nagy rajongója a játékos tehetségének: „a labdakezelése és a kreativitása Baggióéra emlékeztet. A bal lába halálos.” De hozzátette, hogy Juan Cuadrado és Neto is nagy szerepet játszik a lilák jó szereplésében.

Az 59 éves olasz világbajnok láthatóan odavan korábbi csapatának mostani keretéért: „Cuadradohoz hasonló játékost nehéz találni. Ő tökéletes játékos, a védekező feladatait remekül látja el. Neto egy nagyon fiatal játékos, és jó kezek irányítása alatt építheti fel magát. Aquilanira hárul a feladat, hogy a szárnyai alá vegye őt.”

A legenda a lehetséges átigazolási tervekre is kitért: „Nincs szükség januári igazolásokra. A nagy nevek, akik minőségi segítségét jelentenének a klubnak, megközelíthetetlenek.”

Piller Krisztián