Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Szívesen lennék német válogatott!”

A Borussia Mönchenglandbach támadója nagyon hasznosan és szépen játszott az ősszel, akár Joachim Löw is tervezhet vele?

A Gladbach nyári szerzeménye, Raffael a Bundesliga egyik leggólerősebb játékosa: kilencszer volt eredményes, valamint négy asszisztot is jegyez. A 28 esztendős támadó meglepő kijelentést tett, a brazil az ‘O Tompo’ nevű újságnak nyilatkozott.

Raffael a Nationalelfben? – bild.de

“Szívesen játszanék a német válogatottban. A selecaóról álmodom, de oda nagyon nehéz bekerülni. De abban sem látok semmi problémát, hogy honosítsanak és Joachim Löwnél játsszak. Ha jönne egy ilyen ajánlat, jól meggondolnám és nem zárnám ki, hogy elfogadjam.”

Raffael már hosszú idő óta él német nyelvterületen. 2005 nyara, és 2008 januárja között az FC Zürich alkalmazásában állt, majd négy és fél szezont lehúzott a Hertha BSC csapatában. Egy ukrán, rosszul sikerült kis kitérő után 2013 telén kölcsönvette a Schalke a Dynamo Kiew együttesétől, nyáron pedig leigazolta a Mönchengladbach.

Raffael bókolt edzőjének, Lucien Favrenak is: “Az, hogy a harmadik helyen vagyunk teljes mértékben az ő érdeme. Taktikailag szenzációs és remek dolgokat csinál velünk.”

A futballista megemlítette azt is, hogy milyen jó a hangulat a csapaton belül, valamint azt is örömmel közölte, hogy nincs rajta nagy tehet gólszerzés terén, hiszen több társa is van, aki e téren remekel. Végül a célját is megnevezte: “A Bajnokok Ligájában akarok jutni a Borussia Mönchengladbachal.”

Kostyál Balázs