Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ibra egója újra előtérben, ezúttal a női labdarúgással kapcsolatban

Ismerjük Ibrahimovicsot. Nagy egó, mondjuk, van mire, de amit a közelmúltban nyilatkozott az a bunkóság netovábbja.

A svéd klasszist ötödször választották meg az Év sportolójának hazájában, de nem emiatt került a címlapokra, hiszen már-már papírforma eredménynek számít. A női labdarúgók ledegradálása volt ezúttal a nem éppen sportszerű húzása a csatárnak. Egyszerűen megérdemelten kapnak több elismerést és nagyobb figyelmet a férfi futballisták. Legalábbis Ibra szerint.

Therese Sjörgan

Mindez történt azután, hogy a svéd válogatottsági csúcsot elérő Anders Svensson egy vadiúj Volvo gépkocsival lett gazdagabb a Svéd Futballszövetség (SvFF) jóvoltából, míg Therese Sjörgan hiába lépett pályára immár 187 alkalommal hazája válogatottjában, a szövetség még hasonlóra sem méltatta.

„Minden tiszteletem a nőké, fantasztikusan dolgoznak, de nem hasonlíthatod össze a férfi és a női futballt. Európai szinten engem Messihez és Ronaldóhoz hasonlítanak, amikor hazajövök, akkor meg egy női futballistához. A nőket aszerint kell díjazni, hogy milyen bevételt generálnak.” – nyilatkozta Ibra. Majd kifakadt egy nyári kérdés miatt is: „Amikor nyáron megkérdezett a svéd média, ki volt a jobb játékos, én vagy Lotta Schelin, így reagáltam. Ti most biztosan vicceltek velem. Amikor megdöntöttem minden rekordot, kihez akartok ti hasonlítani? A korábbi rekorderhez vagy egy nőhöz?”

Lotta Schelin

Csak egy apró megjegyzés: Ha valóban tisztelné a nőket, nem így nyilatkozott volna róluk. Lehet, hogy a női labdarúgás még nem jár hasonló szinten, mint a férfi, de az elmúlt években egyre többen űzik ezt a gyönyörű sportágat szerte a világban. Valamint elég megnézni a világversenyek nézettségi adatait. Egyre többen érdeklődnek a női foci iránt, amelyben – szerencsére – még nem minden a pénz, inkább a játék öröme miatt rúgnak labdába. És esztétikai szempontból is élvezetesebb. Legalábbis férfiszemmel.

Gavalovits Sándor