Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea védője a Bayernben köthet ki

José Mourinhonál nem számít alapembernek a loboncos brazil védő, aki a nyáron Németországba igazolhat, hogy ott ismét több szerephez jusson.

A ‘Sport Bild‘ tudomása szerint David Luiz, az FC Chelsea játékosa a nyáron az FC Bayern München együtteséhez igazolhat. A bajorok edzője, Josep Guardiola már korábban, még a Barcelona padjáról figyelte a brazil futballistát, akivel a nyártól talán együtt dolgozhat. Amennyiben a transzfer megköttetik, a német rekordbajnok hátsó szekciójának közepén két loboncos brazil lehet.

David Luiz még mindig Guardiola vágya – chelseafc.com

A Bayern az ősz során már bejelentkezett egyszer a 26 esztendős játékosért, akkor azonban még nem gondolták annyira szükségesnek Luiz szerződtetését, hogy mélyen a zsebükbe nyúljanak.

A helyzet megváltozott, hiszen Daniel van Buyten a szezon végén valószínűleg visszavonul, Jan Kirchhoff másfél évig a Schalkéban fog kölcsönszerepelni, Holger Badstuber pedig hosszú sérülése után kérdés, hogy milyen formában fog visszaérni.

Matthias Sammer sportigazgatónak azonban nem lesz könnyű dolga, ha tényleg meg akarja szerezni Luiz játékojgát, hiszen a Barcelona továbbra is keretében tudná a 31-szeres válogatottat. Luiz szerződése egyébként 2017-ig szól a londoni kékenél, a korábbi Benfica játékos piaci értékét 29 millió euróra taksálja a Transfermarkt.

Kostyál Balázs