Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Fabregas szerint Messi egy bika! +18-as téma

A spanyol sportmédiából érkező hírt olvasgatva folyamatosan csak egy mondat járt a fejünkben, amit a nagyszerű Quentin Tarantino kultfilmben, a Ponyvaregényben hallhattunk. Az említett műben, a Harvey Keitel által megszemélyesített Mr. Wolf száját hagyja el, ez a velős felszólítás, a többi szereplő kedveskedését látva: „Azért még ne kezdjük el egymás f**at sz*pni!”.

Hát valóban ne. Bár Fabregas szavait olvasva valóban úgy várják a sérüléséből lábadozó Messit, a Barcánál, mint a megváltót, de talán túlzott az a várakozás, ami nap, nap után hagyja el az áhítozó szájakat. Mellesleg érdekes, hogy valóban a katalán klub kötelékén belül mintha jobban túlmisztifikálnák az argentin jelentőségét, mint maguk a szurkolók, akik alighanem még egy ideig elnéznék a csapatot, hogy mire mennének Martínoék, Pedro góltermelésével, és Neymar vezérré válásával.

Jó, persze alighanem a Marcanak is sok köze van hozzá, hogy a korábban az Arsenalt erősítő Fabregasból kihozták, a férfiúi szerelem ezen, már-már émelyítően nyálas formáját, de hát ilyen világot élünk. Se baj, ha már megszólalt a jóságos Cesc, akkor bizony olyan langyosat nyilatkozott, amilyenek akkor sem hangzottak el, mint amikor a Piqué-Xavi-Puyol-Valdés- Iniesta kvintett őt akarta hazacsábítani a Nou Campba.

„Messinek szüksége volt a pihenésre, mert szenvedett a sérülésével. Egyszerűen már nem volt más választása, mint hogy abba hagyja a játékot. Ő már négy-öt alkalommal volt sérült, az izomzatának azon a részén, amely az álló helyzetből való gyorsulásáért felelős. Ez teszi őt egyedivé, és ezek az izmokra szükségese van. Ha visszatér, olyan lesz, mint egy bika.” – no comment.

www.jamnews.ir

Persze Fabregas nem felejtkezett meg arról is, hogy behódoljon a következő kiskirálynak, aki elébb, vagy utóbb, de letaszítja majd Messit, a trónról:
„Neymar értéke a csapatban egy nagyobb. Még csak 21 éves, de meccsről-meccsre fejlődik, hogy megfeleljen. Bizalom kell neki, hogy egy jobb játékossá váljon.” – kedveskedett brazil társának, a katalán középpályás.

U.I.1.: Kedves Olvasóink, szerintetek mikor következik be a hatalomváltás, és lesz Neymar a Barca elsőhegedűse?

Balogh József