Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: Wengernek nem kell a korábbi ManUtd csatár!

Az angol bajnokság listavezetője, vagyis az Arsenal csatárok nélkül kénytelen készülni, a hétvégi Tottenham elleni, FA kupa rangadóra. Ám a jelek szerint, az „Ágyúsok” menedzsere nincs pánik helyzetben, és nem látja értelmét a kapkodásnak, az átigazolási piacon.

www.mirror.co.uk

Bár kétségtelen, hogy az utóbbi évekhez képest nagyon jól sikerültek az erősítések a nyáron az Arsenal együttesénél, egy kis hiba csúszott a számításba. Történt ugyanis, hogy mindössze három vérbeli befejező csatárral rendelkezik a klub, akik ráadásul most mind sérültek. Az ifjú Yaya Sanogo eddig nem sok vizet zavart a szezonban, ugyanis csak most épül fel szeptemberi sérüléséből. A két tapasztaltabb támadó, a bomba formában lévő Olivier Giroud, illetve a zsákbamacska Nicklas Bendtner viszont csak most csatlakozott, a maródiak listájához.

A hírek szerint azonban még sincs pánik hangulat az Emirates-ben, pedig a londoni gárda csak egy pont előnnyel vezeti, a Premier League táblázatát, a Manchester City előtt. Ám most egy másik sorozat, a rangos FA kupa vár a csapatra, mégpedig a legősibb ellenség, a Tottenham elleni meccsen.

És természetesen nem a szigetországról lenne szó, ha nem terjengenének máris pletykák arról, hogy a januári átigazolási időszakban ki érkezhet Wenger mester kezei alá, a támadószekció felpumpálására. A legfrissebb mendemonda szerint, a Fulhammel vergődő Dimitar Berbatov köthet ki, az angol főváros másik felében. Persze mindez valóban kacsának tűnik, a francia szakember szavai után:
„Az ő neve jelenleg nincs megfigyelés alatt. Még nem is léptünk kapcsolatba senkivel. Csak fontolgatjuk a lehetőségeket. Be kell vallanom, hogy eléggé korlátozott a mozgásterünk. Meg akarjuk nyerni a következő meccsünket, ami alapvető fontosságú a számunkra, és én csak azokat a játékosaimat akarom pihentetni, akik megsérülnek. A Mi esetünkben úgy gondolom, hogy a Premier League a legfontosabb. Az FA kupa pedig egy olyan lehetőség, ahol meg akarjuk, és meg is tudjuk mutatni, hogy mi minden van a bennünk, a játékunkban. Én már szerencsés vagyok, hogy nyerhettem négy FA kupát, de szívesen venném, hogy újra megnyerjük.” – foglalta össze az Arsenal helyzetét, és céljait Arséne Wenger.

Balogh József