Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MTK: Varga ment, Vass jöhet

Hivatalossá vált, hogy az ősszel bemutatkozó fiatal Varga Szabolcs négy és fél évre a hollandiai Heerenveen együtteséhez szerződött. Jön viszont Vass Ádám, akivel előrehaladott tárgyalásokat folytat a kék-fehér klub.

Négy és fél éves holland kaland előtt a 18 éves szélső.

A tizennyolc éves szélső első interjúját is letudta új klubjában. „Nem vagyok stresszes. Még fiatal vagyok és van időm. De mindent meg fogok tenni itt, hogy sikeres legyek. Igazi szélső vagyok. Gyors vagyok, jól passzolok és általában jól megértetem magam a többiekkel a pályán. Nem én vagyok a legerősebb futballista, de a technikámmal kompenzálom ezt. Balszélsőt szeretek játszani, de a jobb oldalon is szívesen futballozom.”

És miután a hollandiai kék-fehérek is az első csapatnál számítanak Vargára, így már szombaton az utazó keret tagja, ugyanis Marco van Basten együttese Portugáliába utazik edzőtáborba.

A játékost már korábban kiszemelte a holland klub, mint azt a klubmenedzser Hans Vonk is kiemelte: „Szabolcs nagy tehetség. Ismertük már, hiszen két éve járt nálunk egyszer próbajátékon. Elégedettek voltunk vele, de akkor nem született megegyezés. Ezután is figyelemmel követtük a teljesítményét, és most volt lehetőségünk a szerződtetésére. Örülünk az érkezésének.”

Amint létrejött az üzlet, a Heerenveen túladott Marco Pappán. A guatemalai válogatott balszélső távozásával eggyel kevesebb riválisa van a magyar fiúnak, akinek Otigba Kenneth segít a beilleszkedésben.

Vass Ádám érkezhet a középpályára

Vass Ádám a válogatottban már bemutatkozott, tavasszal a magyar élvonalban is megteheti – sport.hir24.hu

Nem marad azonban rutin nélkül az MTK, ugyanis Vass Ádám személyében védekező középpályást igazol Garami József. A ferencvárosi nevelésű labdarúgó legutóbb Belgiumban játszott a KV Oostendében. A játékos menedzsere, Paunoch Péter megerősítette az információt, így szabad a tárgyalás. A középpályás engedélyt kapott belga klubjától a tárgyalásra, és reméli, hogy mihamarabb megállapodás születik az ügyében.

Vass megfordult a Stoke City, a Brescia és a CFR Cluj együttesében is, míg az őszt Belgiumban töltötte, ahol az Oostende színeiben négy bajnokin szerepelt. Decemberben azonban egyetlen percet sem lépett pályára. Az MTK fél éves kölcsönben gondolkodik.

Gavalovits Sándor