Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Newcastle: Útban a 11. francia légiós!

Az angol Newcastle United együttesében jelenleg tíz francia játékos kergeti a labdát, ha nem számítjuk a szenegáli válogatott, de gall papírokkal is rendelkező Papis Demba Cissét.

www.castefootball.us

A legújabb hírek szerint már tervben van, a tizenegyedik francia kiszemelt is, akinek érkezésével egy kezdőcsapatot is kirakhatna a „kakasos” nemzetből a menedzser, Alan Pardew. Igaz, apró szépséghiba, hogy gall portás nincs a „Szarkák” keretében.

Szóval még mielőtt a cikk kezdene számtani, és etnikai elmélkedésekbe zuhanni, szögezzük le, kiről is van szó. A Newcastle állítólag hamarosan ajánlatot tesz, a Montpelliér játékmesteréért, Rémy Cabellaért, aki szívesen el is hagyná, a Ligue 1-ben bukdácsoló, 2012-es bajnokot.

A 23 esztendős tehetség csapatával ellentétben egészen jó szezont teljesít egyelőre, ugyanis hat gólnál, és öt gólpassznál jár. Épp ezért is figyelt fel rá, a francia játékosok leigazolására szakosodott Newcastle, amely állítólag 14 millió fontos vásárlási árat kínál fel a Montpelliér-nek, amelynek szinte Cabella az utolsó valamire való, még kiemelkedő áron értékesíthető játékosa.

Cabella árát – aki a hírek szerint Ben Arfát szorítaná ki érkezésével- egyébként a komoly erősítéseket tervezgető Manchester United érdeklődése még inkább felverheti, bár kérdés, hogy a fiatal középpályás bemerné-e vállalni, hogy egy süllyedő hajóra érkezzen, és szinte garantálhatóan felesleges leigazolásával akár bűnbakká váljon.

Balogh József