Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hivatalos: Lewandowski a Bayern München játékosa

Véget ért egy újabb korszak Robert Lewandowski pályafutásában: elhagyja a Borussia Dortmund együttesét. A következő állomás München, az érkezés időpontja: nyár.

Hivatalos megosztóján is megerősítette a hírt az FC Bayern München, melyet már délután is megszellőztetett a ‘Bild’: Robert Lewandowski a bajorokhoz szerződik a szezon végeztével. A lengyel csatár szerződése lejár a BVB-vel a nyáron, így juttatások nélkül zajlik le a klubváltás.

Lewandowski a Bayerné – bild.de

“Nagyon elégedettek vagyunk, hogy sikerült ez a transzfer. Robert Lewandowski a világ egyik legjobb csatára, erőssége lesz a Bayernnek, egy új löketet ad a csapatnak.” – mondta Karl-Heinz Rummenigge.

A 25 esztendős lengyel válogatott csatár Mario Götze után a második sztárja a Dortmundnak, aki szertődtet a rivális Bayern München. Lewandowski érkezése komoly konkurrenciát jelent majd a horvát Mario Mandzukic számára is, aki azonban örül az új kihívásnak.

Lewandowski 2010-ben érkezett a Dortmundhoz szűk öt millió euróért a Lech Posnantól, a Transfermarkt jelenleg 39 millió euróra tartja a piaci értékét. Erre rá is szolgált, hiszen kétszer megnyerte csapatával a Bundesligát és a Bajnokok Ligája menetelésben is kulcsszerepet vállalt – emlékezetes a Real Madrid elleni négyese…

A Bayern Münchennél 2014.07.01-től lép érvénybe a szerződése, amely 2019 nyaráig szól.

Kostyál Balázs