Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Megizzadt a győzelemért az Atlético Málagán

Győzelemmel kezdte az új évet az Atlético Madrid. Diego Simeone csapata Koke második félidei találatának köszönhetően 1:0-ra nyert a Máalga otthonában.

Bernd Schuster Málagája igencsak összekapta magát a 2013-as év végére. Az ezer sebből vérző tavalyi BL-negyeddöntősnek sikerült felkapaszkodnia a 10. helyre a tabellán, ráadásul a német mester keze munkája kezd meglátszani a csapaton. Masszív, hajtós kis csapat formálódik Málagán.

Az Atlético Madrid az újév első napjaiban mindezt testközelből tapasztalhatta meg. Diego Simeone csapta egyáltalán nem számított könnyű mérkőzésre Málagán; nem is lett az. Sőt!

Koke nagyon fontos gólt szerzett a Málaga ellen (insidespanishfootball.com )

A hazaiak a statisztikákból kiderül, hogy többet próbálkoztak kapura lövésekkel és még a labdát is többet birtokolták. Az igen csak döntetlen szagú mérkőzést Koke 71. percben szerzett találata döntötte el. A Manchester United és a Bayern München által is körbeudvarolt spanyol tehetség volt Simeone nyerő embere – pedig ott volt a kezdőben Diego Costa és David Villa is.

Az Atlético nagyon fontos 3 pontot szerzett, és kezdi bizonygatni, hogy valóban számolni kell velük a bajnokság végelszámolásánál. Hogy mást ne említsünk, tavaly pont az ilyen meccseket nem nyerték meg a “matracosok”…

Az Atlético ideiglenesen átvette a vezetést a tabella élén a vasárnap délután az Elchét fogadó Barcelona előtt.

Málaga – Atlético Madrid 0:1
Gólszerző:
Koke 71.

Nagy Ákos