Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Unalmassá teheti a bajnokságot az Öreg Hölgy

Marcello Lippinek nincs felőle kétsége, hogy a Juventus ismét bajnok lesz, ha megveri vasárnap az AS Romát. Attól viszont fél, hogy a torinóiak harmadik zsinórban begyűjtött Scudettójával unalmassá válik a Seria A.

Az olasz mester, aki jelenleg a kínai Guangzhou Evergrande csapatát irányítja, dicséretesnek nevezte a Farkasok veretlenségi sorozatát, de kijelentette: nem engedhet meg magának egy esetleges vereséget vasárnap sem a fővárosi csapat, ha versenyben akar maradni. „A Roma hihetetlen bajnokságot produkál, de nem kaphat ki Torinóban, ha életben szeretné tartani az izgalmakat” – mondta a korábban a Juventust is vezető edző a RaiSportnak.

„Ha a Juve nyer vasárnap, unalmassá válik a Seria A.” – szögezte le Lippi. És igaza lehet, hiszen a bajnok öt ponttal előzi meg a veretlenül, második helyen álló rómaiakat, egy hazai győzelem pedig nyolc pontra növelné a különbséget a két csapat között.

A nyilatkozatából úgy tűnik, Lippi igyekszik kimutatni szimpátiáját az olaszok szövetségi kapitányával, hogy erősítse a nyári világbajnokság előtt a nemzeti kapcsolatokat és az egységet a sajtó előtt. „Én is hasonló helyzetben voltam a németországi vb előtt, Olaszországban vágynak a szenzációhajhászásra, különösen, ha tele van karakteres egyénekkel a válogatott.”

Piller Krisztián