Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A németek következő csillaga – videóval

Mindössze 17 esztendős, de már meghatározó tagja a VfB Stuttgartnak. Mndössze 17 esztendős, de már Joachim Löw is kinézte. Ő nem más, mint Timo Werner.

Timo Werner Stuttgart városában látta meg a napvilágot, a város legnevesebb csapatának, a VfB Stuttgartnak az akadémiáján nevelkedett. Már az ificsapatokban felhívta magára rengeteg góljával a figyelmet. Az U17-es bajnokságban 24 meccsen 24 gólt szerzett, egy évvel később az U19-es korosztálynál már 23 találkozó is elég volt neki 24 góljához. Az ősszel pedig debütált a svábok felnőtt csapatában, első találatára itt sem kellett sokat várni.

Timo Werner öröme a Freiburg elleni duplája alkalmával stuttgarter-nachrichten.de

“17 évesen a Bundesligában, egy egyszerűen őrület!” – véli Rainer Adrion, a német U21-es válogatott korábbi edzője. Valójában őrület, amit Werner művel. 14 Bundesliga mérkőzésen lépett eddig pályára, máris három rekord az övé: ő a Stuttgart történetének legfiatalabb gólszerzője. Ő a Bundesliga történetének legfiatalabb gólpasszadója. Ő a Bundesliga történetének legfiatalabb játékosa, aki egy mérkőzésen két gólt szerzett.

A mindkét lábbal ügyes ifjonc eredeti posztja a középcsatár, de Thomas Schneider bal oldali támadóként használja, amelynek köszönhetően kamatoztathatja Werner gyorsaságát és remek cselezőképességét.

Nekem volt alkalmam a nyáron személyesen találkozni a nálam két évvel fiatalabb tehetséggel, aki nálam évekkel idősebbnek néz ki. Testalkata igen masszív, nem véletlen, hogy egyből meghatározó ember tudott lenni egy olyan bajnokságban, mint a német.

Talán egy ilyen Timo Werner a nyári Világbajnokságon is ott lehet. Ilyen játékosaik nincsen ekmás nemzetnek.” – mondta az ARD szakkomnentátora, Mehmet Scholl. Az ebben az évben érettségiző Werner nem szokott nyilatkozni, Scholl kijelentésére a ‘Sport Bild’-nek ezt mondta a szerény támadó: “Nem lehet megmondani, hogy mi lesz egy-két év múlva. Minden esetre most még nem gondolok arra, hogy valamikor a német nagyválogatottban játsszak. Először a Bundesligában akarok megragadni.”

Werner képességeihez még pár statisztikai adat: első Bundesliga őszén négy gól és négy assziszt a neve mellett, nem véletlen tehát a Transfermarkt által kiszabott piaci értéke sem, amely 4 millió euró.

Kostyál Balázs