Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gigászok harcával tér vissza a Serie A

Kéthetes téli szünet után pattog újra a labda a Serie A-ban, ahol nem is akármilyen mérkőzés élvezhetünk a vasárnapi játéknapon: a bajnokság végkimenetelét is meghatározhatja a 18. fordulójának rangadója, a Juventus – Roma.

Három összecsapással szivárog vissza a hétvégéinkbe vasárnap az olasz bajnoki pontvadászat: Chievo-Cagliarival nyitunk vasárnap, majd még hangolódásként kora este a Fiorentina fogadja a Livornót, 20:45-kor pedig jöhet az év talán legfontosabb olasz mérkőzése, a Juventus-Roma.

A rövid szünet második fele szinte csak a hétvége csúcsrangadójáról szólt a nemzetközi sajtóban, a játékosok és a vezetők természetesen mindannyian saját csapatukat látják esélyesebbnek vasárnap este, illetve abban is egyetértettek, hogy frenetikus találkozó előtt állunk. Marcelo Lippi szerint unalmassá válhat a bajnokság, ha a Zebrák otthon tartják a három pontot, míg Totti úgy gondolja, korai még a Scudettóról beszélni – Rafa Benítez is utóbbi véleményen volt korábban.

A Farkasok káprázatosan kezdték a 2013/14-es szezont, az első tíz fordulóban nyerni tudtak, utána viszont kiesett Totti sérülés miatt, és ezzel párhuzamosan becsúszott négy döntetlen. Bár a veretlenségét nem vesztette el a fővárosi együttes, az első helyet átvette tőle az előző két bajnokság győztese. Az Öreg Hölgy legutoljára a 8. fordulóban vesztett pontokat – akkor a Fiorentina otthonában szenvedett vereséget –, azóta minden mérkőzését megnyerte. Már, ami a Serie A-t illeti, a Bajnokok Ligájából ugyanis szó szerint kicsúszott a fekete-fehér sereg. Utóbbi betudható Pirlo hiányának is, akinek az Udinese elleni bajnokin sérült meg a jobb térde, pótlását pedig nem igazán sikerült megoldani. Vasárnap este mindkét játékmester ott lesz a gyepen.

Másnap a Napoli és a Sampdoria randevúja érkezik a rántott hús mellé, és mivel a két gigász közül legalább az egyik pontokat hullajt a vasárnapi derbin, Higuainék előtt itt a kiváló alkalom a zárkózásra. A kék-fehér alakulat számára mindenképpen kell a három pont. Az AC Milan számára is kötelező lenne a győzelem, de jól tudjuk, ez most semmit nem jelent, Balotelliéknek simán beletörhet a bicskájuk a két hellyel és egy ponttal mögöttük tanyázó Atalantába.

Luca Toni és csapata eddig fantasztikusan teljesít: újoncként a hatodik helyen állnak. Majdnem kétszer annyi gólt szereztek az első 17 fordulóban, mint vasárnapi ellenfelük, az Udinese, így semmi kétség felőle, hogy újabb győzelmet ünnepelhet a Hellas Verona. A fordulót záró mérkőzésén a tízedik Lazio fogadja az ötödik Intert, de a rómaiakat a pontkülönbségen túl a házon belüli történések is aggaszthatják. Mint ismert, Petkovictól nem a legjobb viszonyban köszönt el az egyesület, a korábbi tréner perelni készül. Pozitívum lehet viszont, hogy az új edző ismerős közegbe csöppent, így nem a nulláról kell kezdenie.

január 5.

15:00     Chievo – Cagliari (Sport Klub)  
18:00     Fiorentina – Livorno (Sport Klub)
20:45     Juventus – AS Roma (Sport Klub)

január 6.

12:30     Napoli – Sampdoria (Sport Klub)
15:00     Catania – Bologna
15:00     Genoa – Sassuolo
15:00     AC Milan – Atalanta (Sport Klub)
15:00     Parma – Torino
15:00     Udinese – Hellas Verona
18:30     Lazio – Inter (Sport Klub)

Piller Krisztián