Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tovább nyargalnak a Zebrák, szétszedték a Farkasokat – videóval

Hiába játszott jól az első félidőben a Roma, végül nagyon simán kikapott a mezőnytől meglépő Juventustól. Két piros lap és három gól mellett szakadt meg a Farkasok veretlensége. Eldőlt a Serie A?

Fotó: corrieredellosport.it

Római mezőnyfölénnyel kezdődött a hétvége csúcsrangadója, de az első negyed órában jobbára csak a középpályán folyt a játék. Totti hatalmas labdát adott Pjanicnak, de az kihagyta a lehetőséget. Aztán első helyzetéből megszerezte a vezetést a Juventus a 16. percben: egy bedobás után Tévez passzolt gyönyörűen Vidalhoz, aki öt méterről kapuba vágta a labdát. Két perccel később Janic próbálkozott távoli lövéssel, Buffon azonban könnyedén ölelte magához a játékszert.

A következő negyed órában is a Farkasok birtokolták többet a labdát (egészen konkrétan 63%-ban), lövéseik azonban nem fogtak ki a hazaiak kapusán. Amikor már kezdték elveszíteni a fejüket a Zebrák (Tévez és Chiellini is besárgult), a 35. perc után kijött a szorításból a Juve. És ha már magukra találtak a hazaiak, össze is hoztak néhány veszélyes helyzetet, Pogba előtt kétszer is volt elég hely a lövéshez, majd Llorente lőtt húszról nem sokkal fölé.

Pirlo lövéssel indult a második félidő, majd Pirlo szabadrúgással folytatódott: a baloldali beadásra Bonucci érkezett pontosan a hosszún, és máris kettővel vezetett a Juventus. Ez után nem tudta rákényszeríteni akaratát házigazdájára a Giallorossi, amelynek nem sikerült megnyerni zsinórban a 20. meccsét. Tévezt a 60. percben Vucsinics váltotta, mert az argentin belesérült egy 18-ról megeresztett lövésbe.

Fotó: corrieredellosport.it

Próbálkoztak, próbálkoztak a Farkasok, de a második játékrész felére is csak meddő mezőnyfölényt tudtak kialakítani, a három cserét is elhasználták a 72. percre – ekkor Totti ült le a padra. Két perccel később De Rossi szállt bele könyörtelenül Chiellinibe, amiért piros lap a jutalma. A tizenhatos alapvonali sarkától megítélt szabadrúgást Pirlo ívelte át a túloldalra, a kapura fejelt labdát pedig Leandro Castán paskolja ki ügyesen kézzel a gólvonalról. A bravúros védés egyetlen hibája, hogy a brazil hátvéden nem volt kapuskesztyű, ezért taps helyett piros lapot kapot – 9 fővel folytatták a rómaiak. A büntetőt Vucsinics bombázta a hálóba, a mérkőzés pedig negyed órával a vége előtt eldőlt, a Juventus tízedik bajnoki győzelmét szerezte zsinórban.

Egyelőre nem látni, melyik csapat lesz, amelyik megállítja a fekete-fehéreket, könnyen elképzelhető, hogy az immár nyolcpontos előnyükkel behozhatatlan távolságba kerültek üldözőiktől. A Roma ebben a bajnokságban még nem kapott két gólt senkitől – nem, hogy hármat… –, és ha a fővárosiak betonvédelme nem volt képes feltartóztatni a Zebrákat, akkor a többieké még annyira se…

Juventus – AS Roma 3-0 (1-0)
G.: Vidal (17.), Bonucci (48.), Vucsinics (77. – 11-esből)
Kiállítva: De Rossi (75.), Leandro Castán (76.)


Juventus 3-0 AS Roma (All Goals) 05… by ourmatch

Piller Krisztián