Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Walker megszólalt a „tragédia” után

Kyle Walker, a Tottenham védője volt az első, aki nyilatkozott, a Spurs tegnapi tragikus FA Kupa búcsúja után. A londoni klub ráadásul nem is akárkivel, az Arsenallal szemben búcsúzott ilyen idejekorán, a világ legrégibb sorozatától.

www.whatculture.com

A két ősirivális együttes kerüljön össze bármilyen kihívásban, mindig parázs küzdelmet vív meg egymással. Nem volt ez másként tegnap este sem, az FA Kupa 3. fordulójában sem. A találkozóra, az Arsenal otthonában, vagyis az Emirates-ben került sor, ami már eleve nem volt jó ómen, a „Sarkantyúsok” számára, lévén az elmúlt 15 esztendőben mindössze egyszer tudtak idegenben derbit nyerni.

Tim Sherwoodnak, mióta átvette a Spurs irányítását, ez volt az első veresége. Ráadásul ez a sima zakó, főleg a „Yid Army” számára elég meglepő volt, ugyanis egy hete még a Manchester Unitedet is sikerült megverniük, így a tegnap 0-2 igazi arculcsapás lehetett, még ha nem is győzni járnak észak-kelet London másik fellegvárába. A betli ellenére mégsem akarnak letörni a játékosok, hiszen a hihetetlenül kiélezett Premier League élmezőnyben bizony még sok keresni valójuk lehet, hiába állnak jelenleg csak az ötödik helyen, a táblázaton. Erről az elszántságról adnak tanúbizonyságot Kyle Walker szavai is:
„Veszíteni a helyi rivális ellen mindig frusztráló, de össze kell szednünk magunkat a szombatra, a Palace ellen. Rendben voltunk, de nem jött az eredmény, ahogy Mi, és a rajongóink vártuk, így ez csalódás volt. Megmutattuk, hogy képesek vagyunk menni előre, de a labda sosem „hozzánk pattant”. Azt hiszem, volt egy pár jó lövésük az első félidőben, de másodikban már jól tartottuk őket.” – foglalta össze a találkozó eseményeit, és a tanulságokat az angol válogatott bekk.

Tegnapi FA Kupa eredmények: itt.

Balogh József