Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Feltámadott a Lazio

Győzelemmel debütált az Olimpiai Stadionban a Lazio új vezetőedzője, aki valószínűleg már egy hete gumibogyó szörppel itatta  fiait. Klose gólja után újra örömtüzek gyúlhattak Róma kék-fehér felében.

Fotó: lazioquotidiano.it

Az Inter várta jobb helyzetből a Serie A 18. fordulójának záró összecsapását, de az első félidőben nyoma sem volt a hat helyezésnyi különbségnek a két csapat között. A gólnélküli 45 percnek a Nerazzurri játékosai örülhettek jobban, a hazaiakat láthatóan felvillanyozta az edzőváltás. A 10. percben Lulic fogott ki Handanovicon, labdája azonban elszállt a felső kapufa felett – nem az Inter védelmén múlott, hogy nem született gól.

Az Inter ritkán lépte át a félpályát, a kék-fehérek viszont egyik hatalmas lehetőséget dolgozták ki a másik után: Álvarez szabadrúgása a felsőlécet súrolta, rögtön utána pedig Klose lövésénél mutatott be bravúrt Handanovic.

A szünetbeli fejmosás jót tett az Internek, mert sokkal jobban játszottak a második játékrészben, viszont jó tíz percig csak a szabálytalanságokkal tűntek ki a játékosok. Később aztán már felpörögtek a helyzetek, fél órával a vége előtt Jonathan beadását bólintotta kapu felé Nagatomo, a laszti azonban centikkel elsuhant a kapu mellett. Négy perccel később a Lazio előtt is hatalmas helyzet adódott, de Marchetti a helyén volt. A hazaiak egyre gyakrabban keresték Klose fejét és lábát, kilenc perccel a vége előtt sikerült legyőznie a német csatárnak a védelmet: Candreva középre adását vágta kb. 11-ről a hálóba megelőzve mindenkit – tegyük hozzá, a védők finoman szólva sem álltak a helyzet magaslatán.

A vereség szele bár meglegyintette a milánóiakat, de nem adott akkora löketet, hogy a maradék időben átrepüljenek a roppant magabiztosan záró Lazio-védelmen, a labdák sehogy sem akartak eljutni a csereként beállt Militóhoz, Palacio pedig túlbonyolította csapata utolsó – talán egyik legnagyobb – lehetőségét. Klose a végén még duplázhatott volna, ha nem vár túl sokat a lövéssel, de ez már nem oszt, nem szoroz.

Reja győzelemmel debütált a rómaiak kispadján, de ennél sokkal fontosabb, hogy csapata meggyőző játékkal verte az Intert, és megelőzte a Milant a tabellán. A fekete-kékek maradtak a hatodik helyen, miután a Hellas Verona délután nyert, a listavezető Juventust valószínűleg távcsővel sem látják már – tetemes, 18 pontos hátrányban vannak.

Lazio – Inter 1-0 (0-0)
Gsz.: Klose (81.)