Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Kaká Százados lett, Toni villogott – videóval

Megszerezte 100. milánói gólját Kaká, akinek a vezetésével könnyedén nyert a Rossoneri. Továbbra is remekel a Hellas Verona és Toni, ezúttal az Udinese volt az áldozat.

Fotó: gazzetta.it (Getty Images)

Kellett a győzelem a piros-feketéknek, mint egy falat kenyér, ennek megfelelően is kezdtek. Robinho előtt már a második percben nagy helyzet adódott, majd pár perccel később Cristante másfél centivel csúszott le a gólszerzésről. Nagyon jól kezdett a Milan, az Atalanta pedig már a 20. percben cserélni kényszerült: Carmona sérült meg.

A 35. percben aztán felrobbant a San Siro: Kaka megszerezte milánói pályafutása 100. gólját, amit stílusosan egy 100-as mezzel ünnepelt! A brazil játékost nagyon üresen találta Emanuelson passza, de még így kisodródott vele, az éles szög azonban nem zavarta a gólszerzésben. A gól felrázta a vendégeket, akik Raimondi jóvoltából bitang nagy kapufát lőttek a félidő előtt.

A fordulás után az Atalanta játékosai ficánkoltak jobban, Denis például négy méterről lőtte telibe Abbiatit. Hiába próbálkozott derekasan a fekete-kék csapat, a 65. percben újra a hazaiak tudtak eredményesnek lenni. A csereként beállt Balotelli középre adott labdája Kaká elé került, aki meglőtte a 101. gólját is. Két perccel később Cristante verte be az utolsó szöget az Atalanta hétfői koporsójába: nagyjából húsz méterről, a kapufa segítségével szerezte meg csapata harmadik gólját. Az utolsó húsz percben tovább javíthatta volna gólarányát a Milan, azonban Kaká és Balotelli is ziccert rontott.

All Goals – Milan 3-0 Atalanta – 06-01-2014… by beingoal

AC Milan – Atalanta 3-0 (1-0)

Gsz.: Kaká (35., 65.), Cristante (67.)

Luca Toni gyors góljával tíz perc sem kellett az újoncnak, hogy előnybe kerüljön az Udinese ellen. A győzelmével ideiglenesen 5. helyre felkúszó Verona erejét mutatja, hogy haszontalan volt minden próbálkozás hazai részről, amely a védelmük feltörésére irányult. Toni viszont fél óra alatt duplázott, Romulótól kapta gólpasszt leshatáron. A félidő lefújása előtt aztán megtört a jég: Pereya megszerezte a szépítő találatot. Sok mindenre nem volt elég a hazaiak gólja, mert a 70. percben a csereként beállt Iturbe is beköszönt, miután Danilo gyönyörű egyéni megoldás után passzolt középre.

Udinese – Hellas Verona 1-3 (1-2)

Gsz.: Pereyra (43.), ill. Toni (8., 39.), Iturbe (70.)

Pármában szenvedett vereséget a kisebbik torinói csapat, amely maradt ugyan a hetedik helyen, de nagyon magára húzta üldözőit. A huszadik perc végén előnybe kerültek a Bikák, sokáig azonban nem örülhettek, mert negyed óra sem kellett a hazaiaknak az egyenlítéshez, majd újabb tíz minutummal később már 2-1-et mutatott a tábla. A Parma győzelmét Amauri biztosította be a második félidő derekán

Parma – Torino  3-1 (2-1)

Gsz.: Marchionni (34.), Lucarelli (45.), Amauri (70.), ill. Immobile (21.)

Nagyobb arányban is nyerhetett volna a Genoa, ahol Tőzsér ezúttal a kispadon kapott helyet, de Gilardino kihagyott egy büntetőt a kettőből. Az újoncnak egyelőre nagyon erősnek bizonyul a Serie A, hatodik vereségét szenvedte el zsinórban.

Genoa – Sassuolo 2-0 (2-0)

Gsz.: Gilardino (28. – 11-esből), Bertolacci (45.)

A Catania harmadik győzelmét gyűjtötte be idén, a szintén kiesés ellen harcoló Bologna ellen. A hazaiaknál Lodi bizonyult nyerőembernek, míg a másik oldalról nagyon hiányzott Diamanti. Az eddig összesen csak tizenkét gólig jutó Catania nem tudott elmozdulni az utolsó helyről, de a két lőtt góljuk mindenképpen bizakodásra adhat okot.

Catania – Bologna 2-0 (1-0)

Gsz.: Bergessio (23.), Lodi (66. – 11-esből)

Piller Krisztián