Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barton: Moyes-t kirúgják, Ferguson visszajön

Egy héten belül már a harmadik arcpirító vereségét szenvedte el, a Manchester United együttese. A David Moyes vezette gárda tegnap este a Sunderland otthonában kapott ki 2-1-re, az angol Ligakupa elődöntőjének, első felvonásán.

www.mirror.co.uk

Így tehát a hétvégi végleges FA Kupa kizuhanással ellentétben, a MU még javíthat ebben a sorozatban, az Old Traffordon esedékes 22-ei visszavágón. Persze Moyes is egyre jobban érzi, hogy ég alatta a talaj, így persze nem felejtett el, kedveskedni az őket idegenbe elkísérő szurkolóknak, és nem mulasztotta el ismét megdicsérni, az ütemtelenül, kiszámíthatatlanul játszó csapatát sem. Sőt, a skót menedzser kifejezetten a bíróra, Andre Marrinerre keni a vereséget, ami merőben szokatlan, egy United edzőtől.

Hiszen ki ne emlékezne, hogy korábban szinte félték a játékvezetők az elődöt, Sir Alex Fergusont, akinek nevének hallatán még ma is gombócba rándul a sípmesterek gyomra a Premier League-ben. Amikor SAF a nyáron visszavonult, akkor kifejezetten azt ígérte, inkább saját magának, de nyilvánosan, hogy bizony sokat fog utazgatni, sok időt tölt majd a golffal, a lovakkal, a családjával, barátaival. Mindennek ellenére, vagy esetleg mindezek mellett azonban szinte ott van minden meccsen az Old Traffordon, ami mostanra igencsak böki a csőrét, az angol futball ügyeletes megmondóemberének, Joey Bartonnak. A QPR bajkeverő légiósa jó szokása szerint, a Twittert használta mondandója megfogalmazásához, a Manchester Uniteddel kapcsolatban:
„Nagy győzelem a Sunderlandtől. A Man Utd-nek lőttek jelen pillanatban. Sajnálom Moyes-t. Ő egy hanyatló dinasztiát örökölt. Fergie még mindig ott van, Rejtőzködik a sötétségben, mint a Nagy Kaszás. Úgy érzem David Moyes-t kigolyózzák, és Fergusonnak kell újra megmentenie mindenkit. Bár az volt a szándéka, hogy visszavonuljon, mégis jelen van az összes meccsen. Menjen nyaralni! Golfozzon! Töltsön időt a családjával, vagy a barátaival!”.

Barton mondandójából is leszűrhetőe a kérdés, és valóban érdekes, hogy vajon meddig tart még a türelem az Old Traffordon, a korábbi Everton menedzserrel szemben. Szerinted?

Balogh József