Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kaposvár: Már biztos Selymes Tibor érkezése

Romániai szakember kezében a bennmaradás esélye, miután kedden aláírta kaposvári szerződését. Sokan távozhatnak is a csapattól, de érkezők is lesznek.

Megérkezett az új edző – rakoczifc.hu

Kaposváron nagyon nehéz a mostani helyzet, a csapat ugyanis kiesőhelyen tanyázik, és az edzőjüket is elveszítették nemrégiben, miután Prukner László közös megegyezéssel felállt a padról. Az új edző személyére viszont gyorsan fény derült, hiszen a korábbi debreceni kedvenc, majd soproni edző, Selymes Tibor veszi át a stafétát. A romániai szakember mindenben megegyezett a somogyiak vezetőségével, de egy nap haladékot kért, hogy ügyvédje átnézhesse a szerződését. Miután az ügyvéd válaszolt, Selymes aláírt.

A munka pedig kedden kezdetét is vette. Az új vezetőedző leginkább Románia és Magyarország közötti különbségeket jellemezte. „Mások azt mondják, hogy a román futball előrébb tart a magyarnál, ám az elmúlt években az infrastruktúra rengeteget változott Magyarországon. Sokkal jobbak a körülmények, de a rengeteg akadémia, sportiskola is jobb körülményeket és lehetőségeket biztosít, mint Romániában. Egyetértek azzal, hogy a bennmaradáshoz legalább hét győzelemre lesz szükségünk, viszont azt is tudom, hogy a tizenhárom bajnoki ehhez nagyon kevés. Kemény feladat, de nem megoldhatatlan.”

A szakmai stáb is felállt, így Selymes munkáját Gendur László kapusedzőként, Barna László pályaedzőként, míg Marius Marianu erőnléti edzőként segíti.

Keringenek a hírek, hogy a klub korábbi brazilja, André Alves visszatérhet. Információk szerint erre egyre kevesebb az esély, ugyanis a csatárt csábítja a ciprusi Omonia Nicosia együttese is.

Gavalovits Sándor