Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: Előnyben a Betis; megégett az Espanyol

A spanyol Király-kupában a bajnokságban tragikusan szereplő Betis hazai pályán egy gólos előnyt szerzett az Athletic Bilbao legyőzésével. Szintén előnnyel várhatja a visszavágót a másodosztály Alcorcón is, miután hasonló eredményt ért el hazai környezetben az Espanyol ellen.

Alcorcón – Espanyol 1:0
Gólszerző:
D. Pacheco 72.

A másodosztályú kicsapat nagy bravúrt hajtott végre az Espanyol legyőzésével. Egy kis szerencsével még a visszavágón is lehet keresnivalója az  Alcorcónnak, mely ha nem is akkora, de hasonló bravúrt hajthat végre, mint nemrégiben a Real Madrid ellenében. Az ominózus esetre valószínűleg mindenki emlékszik…

Idén – az Európa Ligát leszámítva – nem sok okuk volt örülni a Betis játékosoknak. (videosdelbetis.com)

Betis – Atletic Bilbao 1:0
Gólszerző:
R. Castro 42.

A két első osztályú csapat találkozóján a Betis egy korai góllal fektette két vállra a Bilbaot. Érdekesség, hogy az Athletic mindkét idei mérkőzését 1:0-ra bukta el; legutóbb a Sociedad elleni hétvégi baszk derbin tett hasonlóképpen. A La Ligában utolsó helyen szerénykedő, pocsék formában lévő Betisnek önbizalom növelőképpen jól jöhet még ez a győzelem, ám a San Mamés stadionban borzasztóan nehéz dolguk lesz a továbbjutást illetően.

Nagy Ákos