Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

RESPECT: Hitzlsperger bevallotta, hogy meleg

Megjárta Angliát és Olaszországot, megnyerte a Bundesligát, több, mint 50 alkalommal lépett pályára a válogatottban. Visszavonulása után nem sokkal vallomást tett.

Thomas Hitzlsperger mindössze 31 esztendősen akasztotta az ősszel szögre a stoplist. A korábbi német válogatott utolsó klubja a VfL Wolfsburg volt, de legsikeresebb éveit a VfB Stuttgart együttesében töltötte el, ahol 2007-ben német bajnoki címet ünnepelhetett.

Thomas Hitzsperger nagyon bátor tettet hajtott végre – stuttgarter-nachrichten.de

A ‘Die Zeit’-nak adott interjújában váratlan, és egyben tiszteletre méltó nyilatkozatott tett Hitzsperger: “Kinyílvánítom magam a homoszexualitásommal kapcsolatban, mert az ezzel kapcsolatos diskurálásokat a profi sportolók között tovább szeretném vinni.”

A közösségi oldalakon több hírportál és sportoló is tiszteletét fejezte ki, hogy Hitzlsperger vette a bátorságot és felvállalta nemi identitását. A müncheni azt mondta, hogy az elmúlt években azt vette észre, hogy inkább egy férfival élne szívesebben együtt.

“Angliában, Németországban és Olaszországban a homoszexualitás nem komoly téma, az öltözőben semmiképpen sem. Én sosem szégyeltem magam, hogy ilyen vagyok.” – folytatta Hitzlsperger.

“Bátor – és helyes. Respect, Thomas Hitzsperger! Egy fontos jel a mai időknek.” – véli Lukas Podolski (Arsenal), az egyik kommentelő így vélekedik: “Tisztelet ezért! Én egyáltalán nem találom rossznak.”

Kostyál Balázs