Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hivatalos kinevezések Győrben

Amint az várható volt, Horváth Ferencet nevezték ki a címvédő élére, míg a visszavonuló Sztevanovics és Tokody Tibor, valamint Vincze Ottó is pozíciót kapott. A szakmai stáb is összeállt.

eto.hu

Sajtótájékoztató keretében mutatták be Horváth Ferencet, mint a Győr új szakvezetőjét, segítői Szamosi Tamás, Sütő Szilárd és egy spanyol edző lesznek. Az új edző székfoglalójában kiemelte elődje, Pintér Attila munkáját, és eredményeit, majd kitért céljaira: „A győri egy kész keret, erős csapat, az sem lenne probléma, ha nem érkezne új játékos a téli szünetben. Az a célom, hogy egy megalkuvás nélkül küzdő együttes alakuljon ki, amely mindhárom sorozatban sikeres tud lenni.” – fogalmazott Horváth.

Tarsoly Csaba érveket sorakoztatott fel Horváth kinevezése mellett, illetve beszámolt az elmúlt hetek történéseiről is. „Amikor kiderült, hogy Pintér Attila a válogatott szövetségi kapitányaként folytathatja a pályafutását, az azt követő hetekben körülbelül negyven telefonhívást kaptam. Számomra teljesen ismeretlen külföldi trénerek is jelentkeztek vezetőedzőnek, azaz bármennyire is ingatag néha az ETO kispadja, bizony sokan szeretnének nálunk dolgozni. Úgy hiszem, ez köszönhető egyrészt az utóbbi évek eredményeinek, másrészt a kiváló győri feltételeknek. Mindent összevetve, egyetlen szakember jött komolyan szóba Attila utódjaként, Horváth Ferencé. Kemény, határozott embernek tartom, olyan edzőnek, aki a második helyet kudarcként értékeli.”

A sajtótájékoztatón immár új sportigazgató és technikai vezető is helyet foglalt. Szasa Sztevanovics sportigazgatóként a várható játékosmozgásokról elmondta, hogy várhatóan többen távoznak és mindössze egy-két játékos érkezésére lehet számítani.

Az utánpótlás élére Vincze Ottó került, aki emellett a pr-ért fog felelni.

Horváth a sajtótájékoztató után megtartotta első edzését, amin részt vett Linas Pilibaitis és Kiss Máté. Mindkettőjük a Mezőkövesdtől érkeztek vissza, valamint Marián Had is, aki ősszel keveset játszott.

Gavalovits Sándor