Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: Messi ha már beszállt, duplázott a Getafe ellen! – Videó

Lionel Messi szűk fél órát játszott a Barcában a Getafe elleni 2:0-ra megnyert kupameccsen. A Camp Nouban Fábregas duplájával lényegében 1 óra leforgása alatt eldöntötte a találkozó sorsát. Aztán érkezett a mindenki által visszavárt Messi, és ha már beállít, további két gólt tett a “közösbe”. Az argentinnak kijár az újbóli elismerés hosszas sérülése után!  A másik találkozón Racing Santander – Almería: 1:1.

Újra együtt a pályán spanyol és az argentin csillag (kubadda.net)

Lionel Messi ahogy azt mindenki várta, a kispadon ült a Getafe ellen.
A Pinto – Adriano – Mascherano – Puyol – Montoya – Iniesta – Busquets – S. Roberto – Pedro – Fábregas – Sánchez összeállításban kezdő Barcelona a combsérüléséből teljesen felépülő argentin klasszis nélkül is remekül kezdte a találkozót. Cesc Fábregas már a 9. percben vezetéshez juttatta a katalánokat.

Az óriási, már-már 70 % feletti labdabirtoklás mellé azonban elsöprő Barca fölény nem párosult. A Getafe meglepően sokszor jutott el a katalánok kapujáig. A vendégek többször is lövéssel, helyzettel fejezték be az akcióikat mi több az első félidőt kihúzták a már említett egyetlen egy kapott góllal.

A fordulást követően sokáig úgy tűnt, hogy akár még ki is “bekkelhetné” a Getafe a találkozó hátralévő részét, aztán a 62. percben Fábregas 11-esből megduplázta önmaga -és csapat góljainak számát. Két minutummal később pedig minden katalán örömére pályára lépett Lionel Messi Andrés Iniesta helyett! Az argentin klasszis 58 nappal ezelőtt játszott utoljára tétmeccset… Mielőtt azonban bárki azt gondolta volna, hogy Messi beállása ennyi idő után nem lesz nagy hatással a katalánok játékára; az tévedett. Az argentin zseni ahogy mondani szokás, ellopta a show-t Fabregas elől; és meccs végi duplájával feltehetőleg a párharc végkimenetelét is eldöntötte.

Lionel Messivel ez a Barcelona valóban más szintet képvisel! Hétvégén Atlético – Barca csúcsderbi, nagy valószínűség szerint a 4-szeres aranylabdás klasszissal a kezdőben!

 Így tért vissza a pályára Lioenl Messi:

Barcelona – Getafe 4-0
Gólszerző: Fábregas 9., és 62.; Messi 89. és 90.

A másik esti mérkőzésen az Almería korai vezetését okáig remekül őrizte a Racing otthonában. A III. vonalban listavezető hazaiak próbálkozásai a második félidő derekán érettek góllá. A 63. percben csereként pályára lépő David Concha pár pillanattal később egalizált. A vendégek az utolsó 10 percre még emberhátrányba is kerültek, azonban kihúzták újabb kapott gól nélkül.

Racing Santander – Almería 1-1
Gólszerző:
Concha 65. ill. Corona 25.

Kiállítva: Zongo a 82.

Nagy Ákos