Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Laza Fiorentina dupla a kupában – videóval

Nyolc közé jutott a Fiorentina az Olasz Kupában, miután tegnap könnyedén legyőzte a Chievót hazai pályán. A találkozó két gólt és két piros lapot hozott, Rossi hiánya egyelőre nem szembetűnő.

Fotó: fifa.com

A mérkőzést a lelátóról követte Pasqual, Gomez és Bakic mellett Giuseppe Rossi is, aki csütörtökön repülőre száll, majd meg sem áll Coloradóig, ahol egy specialista vizsgálja meg sérült térdét. A találkozó egyik legnagyobb kérdése az volt, mihez kezdenek Vincenzo Montella fiai gólzsákjuk nélkül, alig fél óra kellett a válaszhoz.

Wolski passzolt vissza három védő gyűrűjében a tizenhatosnál sétálgató Joaquinnak, aki állítgatás nélkül lőtt kapura – a vendégek kapusa csak ujjheggyel tudott hozzáérni a hálóba vágódó labdához. Pillanatokkal a lefújás előtt újra csak kicsit találkozott a lasztival Silvestri, amikor Rebic nyomta még mélyebbre a veronaiak húsában a tört. Valero szabadrúgását vetődve a felső kapufára paskolta a kapus, a kipattanó viszont gyakorlatilag ráesett a 20 éves horvát csatár fejére, aki első gólját lőtte a Fiorentina csapatában.

A második 45 percben gólt nem jegyezhettünk fel, ellenben újabb taggal bővült a Violák sérült listája: az elsőgólos Rebic volt kénytelen elhagyni a játékteret bokasérülése miatt a 64. percben. Hamarosan Gennaro Sardo is követte a zuhanyzóba, ő azonban piros lap miatt szállt ki. Nagyon bután próbált színészkedni, amiért Irrati játékvezetőtől megkapta a második sárga lapját.

Emberelőnyben még inkább megélénkült a hazai csapat, Roncaglia és Fernandez is távolról tesztelte Silvestri képességeit, a csereként beállt Matos pedig lesről próbálkozott góllövéssel. A meccs végére jutott még egy piros lap: Ambrosini gyűjtötte be szintén második sárgáját egy elkésett belépőért. Szépíthetett volna lefújás előtt a Chievo, Neto azonban a helyén volt, a hét vendégszurkolónak nem sok öröme lehetett tegnap.

A Violák győzelmükkel követték a Coppa Italia negyeddöntőjébe a Juventust, és január 23-án a Catania-Siena párharc győztesével küzdenek majd négy közé jutásért.

Fiorentina – Chievo 2-0 (2-0)
Gsz.: Joaquin (29.), Rebic (45.)
Kiállítva: Ambrosini (84.), ill. (Sardo 68.)

Coppa Italia, nyolcaddöntő:

Korábban játszották:
Juventus – Avellino 3:0

Következik:
Január 9.
AS Roma – Sampdoria
Udinese – Inter

Január 14.
Lazio – Parma

Január 15.
Catania – Siena
AC Milan – Spezia
Napoli – Atalanta

Piller Krisztián