Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Roma-Juve az Olasz Kupában! + videó

Jöhet a csúcsrangadó „visszavágója” a Coppa Italiában, miután az AS Roma egy góllal legyőzte a csütörtöki nyolcaddöntőben. Nainggolan ficánkolt, a Farkasok azonban elszórakozták helyzeteiket.

Fotó: Paolo Bruno

Nem sokat vacakolt Rudi Garcia, leigazolása után egyből a kezdőbe nevezte Radja Nainggolant, aki gólt is szerezhetett volna, de Fiorillo a helyén volt. A másik oldalon Enzo Maresca és Bartosz Salamon kapott lehetőséget bizonyításra először ebben a szezonban.

Gyorsan a lecsóba csaptak a hétvégi kiütésből lábadozó Farkasok, a mérkőzés elején Dodó középre adott labdája találta meg Destrót, akinek a lövését még hárította Fiorillo, Torosidis újrázásával szemben azonban tehetetlen volt. A Blucerchiati előtt hamarosan egyenlítési esély adódott: Wzolek ment el Burdisso mellett, de lövését magabiztosan hárította Skorupski. Nainggolannak láthatóan nincsenek beilleszkedési problémái, aktívan vette ki a részét a Roma játékából; ha Fiorillo nem remekel a kapuban, még gólt is szerzett volna.

A pihenő után De Rossi közel járt az öngólhoz, de megúszta: csúsztatott fejessel igyekezett menteni az Udinese támadói elől, közben pedig kisebb szívrohamot kellett átélnie a kapuban Skorupskinak, aki kicsit később Sansone lövését védte. Jobban kezdte a második félidőt a vendégcsapat. Ezek után komolyabban nem forgott veszélyben a római továbbjutás, bár a hazaiak sem tudtak újabb gólt szerezni.

Az AS Roma győzelmével bejutott az Olasz Kupa legjobb nyolc csapata közé, ahol január 21-én a Juventusszal találkozik a visszavágás reményében.

Roma–Sampdoria 1–0 (1-0)
Gsz.: Toroszidisz (6.)

Vasilis Torosidis Goal ~ Roma vs Sampdoria 1-0… by AllGoalsHD

Piller Krisztián