Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: A Juventus-ból érkezhet Walcott helyettese!

Egyre bátrabbnak tűnik tavaly nyár óta, az Arsenal együttese, már ami az átigazolási piacot illeti. A jelek szerint Mesut Özil méregdrágán történő szerződtetése áttört egy láthatatlan gátat, és Arséne Wengerék bizony be mernek jelentkezni, egy-egy nagy nevű játékosért is.

A hírek szerint az „Ágyúsok” figyelmét felkeltette, a Juventus hányattatott sorsú támadója, Sebastian Giovinco. Az Arsenalnak pedig szüksége is lenne, egy hozzá hasonló típusú játékosra, aki megfelelően tudná pótolni, a támadószekcióból kiesett maroknyi játékost. A londoni gárda bár vezeti a Premier League táblázatát, bizony kerete ezer sebből vérzik, gyakorlatilag alig van hadra fogható épkézláb opció, ami a gólszerzést illeti. Bár a maródiak többsége napok, illetve heteken belül visszatérhet, főként Theo Walcott, idény végéig jósolt kimaradása cselekvésre kényszerítheti Wengeréket, a transzferpiacon.

www.juventiknows.com

A média jelentései alapján úgy tűnik, hogy az Arsenal, és Giovinco ügynöke már fel is vették a kapcsolatot egymással, hiszen az erőltetett menet miatt, minél hamarabb pótolni szeretnék az Emirates-ben, a sérült angol válogatott szélsőt. Erre pedig valóban az aprócska olasz lehet a megoldás, aki a befejező csatár mögött, és a balszélen is képes klasszis teljesítményre. Állítólag maga az érintett, azaz a 18-szoros válogatott játékos is hajlik a váltásra, ugyanis egy kevesebb szerepet kapa Juventus-nál, Antonio Conte vezetőedzőtől.

Azonban mindenki számára világos lehet, hogy a jobb sorsa érdemes Giovinco karrierje aligha vészelne megint túl, egy nívótlan kölcsönjátékot, mint korábban az Empolinál, illetve a Parmanál. Éppen ezért jöhet jól az Arsenal érdeklődése, bár még kérdésés, hogy mi az angolok szándéka, a kölcsönzés, vagy a teljes kivásárlás.

Balogh József