Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Robbie Keane visszatért Európába!

A korábbi ír válogatott támadó rajongóit azonban el kell, hogy keserítsük. A veterán csatár ugyanis nem szerződött vissza a tengerentúlról, csak élete későbbi részét szeretné megalapozni, ugyanis edzőképzésre jelentkezett.

www.footballrepublic.ie

Az MLS-ben szereplő Los Angeles Galaxy játékosa ugyanis idén már 34 esztendős lesz, így gondolnia kell a jövőjére is. A Leeds, és a Tottenham egykori karizmatikus vezéregyénisége már tavaly is szerette volna elkezdeni az UEFA A, illletve B licences képzését, ám akkor klub elfoglaltsága miatt lecsúszott, a májusi kezdésről.

Most azonban időben jelentkezett Keane, az írországi tanfolyamra, amelyet több szakaszban tartanak. A „tanulók” először Carlow-ban kapnak oktatást, majd jövő héten már Dublinban pallérozódhatnak. Az ír válogatottsági gólrekordernek több híres, és kevésbé híres osztálytársa is lesz, mint például John O’Shea, vagy Gary Kelly.

A nemzeti csapattól 2012-ben visszavonult Keane jelentkezése kapcsán természetesen az ír szakemberek is lelkesedtek, hiszen így még nagyobb hírverést kaphat, az etgyre szívonalasabb ír edzőképzés:
„Ez abszolút örömteli számunkra, hogy Robbie kapcsolatba lépett velünk, hogy elvégezze az edzői iskolát. Megmutatta, hogy nagyszerű a hozzáállása a saját tanulása céljából, és már most nagyon nyitott mindenre, amit mi kérünk tőle. És szintén nagyon fogékony a tanfolyam tantervét, és a kihívásokat illetően, amelyeket a jövő héten az útjába kerülnek. Bízunk benne, hogy vele, és a többiekkel is jól tudunk majd együtt dolgozni, és edzőként léphetnek előre, hogy törekedhessenek teljessé tenni, a nagyon különleges pályájukat.” – fogalmazott Greig Paterson, az ír labdarúgó szövetség edző képzési igazgatója.

Egyelőre arról nincs hír, hogy Keane mikor akar visszavonulni, ám az biztos, hogy jelenlegi kontraktusa idén december 31-én jár le, az „Angyalok Városában”.

Balogh József