Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozik Bradley, 10 milliót kap érte a Roma – hivatalos

Hivatalosan is bejelentette az AS Roma, hogy Torontóban folytatja pályafutását az amerikai válogatott középpályás, Michael Bradley. A kanadai klub 10 millió dollárt fizet az olasz fővárosban kevés lehetőséget kapó játékosért.

Fotó: asroma.it

A csütörtök esti bejelentés szerint a Toronto FC megvásárolta a 26 éves Bradleyt a Farkasoktól, így a játékos 2006 után visszatér az MLS-be. Az amerikai középpályás alig szerepelt a fővárosi csapatban, az észak-amerikai ligában viszont biztosan kezdőként számolnak majd vele – a kanadaiak 10 millió dollárt fizetnek érte. A világbajnokság előtt teljesen érthető, hogy játéklehetőségre vágyik, hiszen kispadozással nehezen kerülne be az USA Brazíliába utazó keretébe.

Radja Nainggolan érkezésével egyértelművé vált, hogy Bradley-vel nem számol Rudi Garcia, aki így nyilatkozott az ügyről: „Sajnáljuk Bradley távozását, de el ő akart menni.  Nem tarthatunk itt egy olyan játékost, aki nem szeretne nálunk maradni. Nem örülök neki, ugyanakkor megértem, hogy több játéklehetőségre vágyott, nem könnyű helyet szerezni a középpályás sorunkban. Sok szerencsét kívánunk neki az új kalandhoz.”

Bradley 2004-ben, a MetroStars csapatában kezdte felnőtt karrierjét, két évvel később, 2006 elején költözött át Európába. Az öreg kontinensen az AS Roma előtt játszott a Heerenveen, a Mönchengladbach, az Aston Villa és a Chievo csapataiban is.

Piller Krisztián