Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozott a Hamburg csatára

A Hamburger SV lett válogatott csatára idén nem jutott sok lehetőséghez, így a távozás mellett döntött, de marad a Bundesligában.

Antjoms Rudnevs a Hannover 96 együtteséhez igazolt. A 25 esztendős csatár 2014 nyaráig adta kölcsön a Hamburg, a kölcsönszerződés tartalmaz egy vásárlási opciót is a Hannover számára, a futballistát körülbelül 2 millió euró fejében szerződtethetik végleg – amennyiben elégedettek lesznek a teljesítményével.

spox.com

“Ezzel megemeljük a lehetőségeinket az offenzív játékunkban, és egy olyan játékossal gazdagodunk, aki már bebizonyította a Bundesligában, hogy milyen gólveszélyes.” – mondta Dirk Dufner, a H96 sportigazgatója.

A lett válogatottat 2012-ben igazolta le a HSV a lengyel Lech Posnan együttesétől. Az előző szezon jól sikerült neki, minden bajnokin pályára lépett és 12 gólt szerzett. Ebben az évadban Pierre-Michel Lasogga mellett azonban nem igazán jut szóhoz, ezért is döntött a váltás mellett.

“Az ősszel nem annyit játszottam a Hamburgban, mint azt szerettem volna, ezért döntöttem gyorsan a Hannover megkeresése után. Játszani akarok, és ki akarom venni abból a részem, hogy sikeres legyen a csapat. Az edzőtáborban majd gyorsan megismerem az edzőt és a csapattársaimat is.” – így Rudnevs, aki a 16-os számú trikót kapta meg.

Kostyál Balázs