Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Videó: Újra bukott a Monaco! + Ligue 1 forduló előzetes

A bajnokság üde színfoltja, az újonc, és a hatalmas pénzekből felturbózott AS Monaco együttese. A „Hercegségbeliek” már most nagy álmokat szövögetnek, amihez természetesen a lehető legtöbb pont begyűjtésére van szükségük. A Bajnokok Ligája 2004-es döntőse, a 2012-es bajnok, Montpelliér otthonában nyitotta meg az évet, illetve a Ligue 1 „második félidejét”.

Ligue 1; 20. forduló
A karácsony előtti hajrában pont elérte a féltávot, a francia pontvadászat, azaz mindegyik csapat találkozott már, a 19 riválisával. Ennek megfelelően levonhattuk a tanulságokat, illetve szinte biztosnak tűnő erősorrendet mutat, a tabella jelenlegi állapota. Hangsúlyozzuk szinte, ugyanis a papírforma már ma este borulni volt hajlandó.

Az újonc létére, már most a tabella második helyén büszkélkedik a Monaco, amely a jelentősen kopott fényű Montpelliér-nél vendégeskedett. A hazaiak gyakorlatilag a kiesés ellen harcolnak, ám búcsújuk az első ligától elég valószínűtlen, főleg úgy, hogy eddig jól sikerült számukra a január, lévén egy remek támadóval sikerült erősíteniük a támadósort. Az AC Milantól kölcsönbe érkező M’Baye Niang jobbszélső, ám ma este középen vetették be. A fiatal utánpótlás válogatott játékos a két szélről pedig az Angliába csábítgatott Rémy Cabella, és a rutinosabb Lyon nevelés, Anthony Mounier támogatását élvezhette.

Bár a találkozó döntő résézben a mezőnyfölény, a Monacoé volt, a vendéglátó sem volt reménytelen helyzetben. Rolland Courbis tanítványai már most előre jelezték, hogy a jelenleg elfoglalt 17. helynél csak feljebb fog vezetni az útjuk, a továbbiakban. A tabellán való felkapaszkodást pedig nem is lehetett volna stílszerűbben kezdeni, mint a bajnokaspiráns elleni 1-1-gyel. Ráadásul Niang már első bajnokiján bevette az aktuális ellenfél kapuját, igaz előtte büntetőt rontott, de gyorsan korrigált. Érdekesség, hogy a Monaco szupersztárja, Radamel Falcao november 8. óta nem tudott betalálni a Ligue 1-ben, igaz az elmúlt hét találkozóból négyet kénytelen volt kihagyni, sérülés miatt.

Montpelliér – AS Monaco 1-1
Gólszerzők: Niang (68. perc), illetve Kurzawa (52.)


Montpellier 0-1 AS Monaco: Layvin Kurzawa goal 52` by goal-247-com

Goal Niang – Montpellier 1-1 Monaco – 10-01… by beingoal-com

A forduló további programja:
Szombat
Ajaccio – Paris Saint-Germain
Girondins Bordeaux – Toulouse
EA Guingamp – Saint-Étienne
Olympique Lyon – Sochaux
Stade Rennes – OGC Nice
Valenciennes – Bastia

Vasárnap
Nantes – Lorient
Évian – Olympique Marseille
Lille OSC – Stade Reims

A bajnokság állása:
1. PSG 44 pont,
2. Monaco 42 pont,
3. Lille 40 pont,
4. Bordeaux 31 pont,
5. St-Étienne 30 pont,
6. Marseille 29 pont (+7),
7. Nantes 29 pont (+6),
8. Reims 29 pont (+2),
9. Lorient 27 pont,
10. Lyon 25 pont (+1),
11. Toulouse 25 pont (-4),
12. Guingamp 24 pont (0),
13. Bastia 24 pont (-5)
14. Nice 23 pont,
15. Rennes 21 pont,
16. Évian 20 pont,
17. Montpelliér 18 pont,
18. Valenciennes 14 pont,
19. Sochaux 11 pont,
20. Ajaccio 9 pont.

Balogh József