Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gólnélküli döntetlent játszottak Husztiék, kikapott a Werder

A vasárnapi edzőmérkőzések közül magyar szempontból a legérdekesebb a Huszti Szabolccsal felálló Hannover és a szintén élvonalbeli Hertha találkozója lehetett volna, de a csapatok végül nem jutottak dűlőre egymással.

Nem bírt egymással a Hannover és a Hertha (forrás: haz.de)

Huszti Szabolcs a kezdőcsapatban kapott helyet a törökországi Belekben megrendezett összecsapáson, de sem az első félidőben játéklehetőséghez jutó, korábbi magyar válogatott középpályás, sem pedig a rajta kívül pályára lépő, összesen harminchét (!) mezőnyjátékos nem volt képes betalálni az ellenfél kapujába, így csakis 0-0 lehetett a Bundesliga-csapatok párharcának végeredménye.

A brémaiak még a döntetlent sem tudták kiharcolni a NEC Nijmegen ellen, s kedvenc gárdájukat a spanyolországi Jerezig elkísérő Weser-parti drukkerek egygólos vereségük mellett Özkan Yildirim térdproblémája, valamint Clemens Fritz csípőoperációja miatt is kesereghettek.

A Borussia Mönchengladbach szintén Belekben edzőtáborozik, s a tulajdonképpen hazai pályán lévő Besiktas ellen jó eredménynek számít az 1-1-es döntetlen, bár Peniel Peniel Mlapa góljával a 85. percig vezetett Lucien Favre alakulata.
A Hoffenheim pedig spanyolországi edzőtáborozása során a német másodosztályú Bochum együttesét fektette két vállra Anthony Modeste korai góljával.

Felkészülési mérkőzések:

Hannover – Hertha BSC: 0-0.
NEC Nijmegen – Werder Bremen: 1-0 (1-0). Gólszerző: Rieks (22.).
Besiktas – Borussia Mönchengladbach: 1-1 (0-0). Gólszerzők: Pektemek (85.), ill. Mlapa (72.).
Hoffenheim – VfL Bochum: 1-0 (1-0). Gólszerzők: Modeste (15.).

Szerző: Budai Levente