Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: klubrekordot jelentő győzelem – videóval

Hiába szerzett vezetést hazai pályán a Cagliari, a végére bedarálta őket a sorozatban tizenegyedik győzelmét megszerző Juventus.

Fotó: corrieredellosport.it

Klubrekordot érő győzelmet arattak a Zebrák a november 10-e óta veretlen Cagliari otthonában, pedig gyorsan hátrányba kerültek. A Stadio Sant’Eliában biztonsági okokból továbbra is csak ötezer néző láthatta a találkozót, de szerencsére az iramra nem nyomta rá a bélyegét. Ahogy várható volt, Juventus helyzetekkel indult a mérkőzés, Llorente és Tévez is gólt szerezhetett volna, helyettük azonban Pinilla lőtte az elsőt. Conti csúsztatta tovább fejjel a labdát szöglet után, ami így az ötösre üresen érkező chilei elé pattant – Buffonnak esélye sem volt.

A torinóiak meglepettségét kihasználva kis híján növelte előnyét a Cagliari, ismét sarokrúgás után került helyzetbe Pinilla, azonban a Juve kapusa ezúttal ki tudta ütni a labdát. Gyorsan magukhoz tértek a Zebrák, a 32. percben Llorente bólintott gyorsabban a védőknél, a játékszer a bal felső sarokban kötött ki. Ekkor már jobban játszott a listavezető, de azért Bufonnak is kellett nagyokat védenie.

Újabb találatra egészen a 73. percig várni kellett, ekkor a hat perccel korábban beállt Marchisio csillogtatta meg lövő technikáját, jó 25 méterről engedett el egy rakétát, amihez Adan csak hozzáérni tudott. A fordítás jó hatással volt a Juventus játékosainak lendületére, a maradék negyedórában bedarálták ellenfelüket. Egy szép Vidal-Lichtsteiner-Llorente összjáték végén a spanyol csatár öt méterről megszerezte második gólját.

Egész meccsen remekül focizott Lichtsteiner, aki a végén maga is betalált. A három bekapott gól megviselhette Adant, mert Llorente erős lövését pont a svájci játékos elé ütötte. Ő persze nem hibázta el, üres kapuba belőtte csapata negyedik gólját. A Zebrák sorozatban tizenegyedik győzelmüket szerezték a bajnokságban, ezzel új klubrekordot állítottak fel.

Cagliari – Juventus 1-4 (1-1)
Gsz.: Pinilla (21.), ill. Llorente (31., 76.), Marchisio (73.), Lichtsteiner (80.)
Kiállítva: Pinilla (86.)

Piller Krisztián