Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Simán nyert a Napoli, szenvedett a Fiorentina – videóval

Nem bírta feltörni a Bikák védelmét a Fiorentina, így lépéshátrányba került a Veronában győzedelmeskedő Napolival szemben. Higuainék a vártnál sokkal könnyeben szerezték meg a három pontot.

Fotó: facebook.com/serieatim

Ezúttal komolyan megérezte a Rossi-Gomez páros hiányát a Fiorentina, amely csak gólnélküli döntetlent hozott össze a hetedik Torinóval. A kora délutáni találkozón akadtak gólhelyzetek mindkét oldalon, de hiányoztak a magabiztos befejező emberek. A Violák részéről Borja Valerónak több nagy lehetősége is adódott, egy alkalommal csak centikkel kerülte el lövése a kaput, majd pedig Padelli idegesítette remek védéseivel a Fiorentina húszasát. A döntetlennel jelentős hátrányba kerültek a lilák a Napolival szemben, Higuainék ugyanis simán nyertek Veronában.

Torino – Fiorentina 0-0 (0-0)

A nap legjobban várt összecsapása végül nagyon simára sikeredett, és megmutatta, hogy a Hellas Verona egyelőre nem tudja felvenni a versenyt a dobogós csapatokkal. A Napoli idénybeli második hazai vereségét mérte Luca Toniékra.

Az ígértekhez híven agresszívan kezdett a Hellas Verona, a mérkőzés elején több lehetőséget is elpuskáztak – illetve Rafael Cabral jól állta a sarat a Napoli kapujában. Mindez csak szépség tapasz lehetett az újoncnak, mert a 27. percben első igazi helyzetéből megszerezte a vezetést Benítez alakulata. Mertens csavart hálóba tíz méterről Higuain passza után. Még az első félidőben növelhették volna előnyüket a vendégek, amikor Maietta hátul eladta a labdát, Rafael Andrade hatalmasat mentett.

A fordulás után Toni lépett ki jól leshatáron Iturbe indításával, de a kapus eszén nem sikerült túl járnia. A 67. percben Insigne szállt be a játékba a kispadról, és öt percre volt szüksége, hogy megszerezze első gólját az idei szezonban. Maggio jobbról passzolt laposan középre, Insigne pedig 8-10 méterről pöckölte a kapuba a lasztit. A harmadik találat sem sokat váratott magára: a második gól szerzője tüzelt egy kontra végén, lövését még védeni tudta Rafael Andrade, Dzemaili viszont már nem hibázott.

Verona – Napoli 0-3 (0-1)
Gsz.: Mertens (27.), Insigne (72.), Dzemaili (76.)

Piller Krisztián