Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Berardi agyonverte a Milant – videóval

Vasárnap este a 19 éves Domenico Berardi egymaga intézte el az AC Milant, amely két góllal is vezetett. A Sassuolo ifjú titánja örökre beírta magát a Serie A történetébe: ő az első, aki négy gólt tudott lőni a Rossoneri ellen. Az Atalanta hatpontos kiesési rangadót nyert.

Fotó: futbolarena.com

Az újonc Sassuolo alaposan lesöpörte az asztalról a papírformát, és úgy felszívta magát a 19. forduló záró mérkőzésére, hogy arról még évekig beszélnek majd. Hiába lőtt gyorsan gólt Robinho és Balotelli is, tegnap este a milánóiak sztárjai sehol nem voltak egy 19 éves srác mellett. Domenico Berardi kölcsönszerződését tölti Sassuolóban, de már valószínűleg nem sokáig, ha nem klubja, a Juventus, akkor valamelyik másik nagy európai csapat nyáron biztosan lecsap rá. Tegnapi mesternégyesével történelmet írt, hiszen ezelőtt soha, senki nem lőtt még négy gólt az AC Milan ellen a Serie A-ban, ráadásul a góllövőlistán feljött a második helyre Rossi mögé.

Úgy kezdődött a találkozó, ahogy várható volt: nagy elánnal rohamoztak a vendégek, akik a szezonban még nem nyertek egymás után kétszer. Bár az első lövés Berardi nevéhez fűződik a 83. másodpercben, 12 perc után már kettővel vezettek a vörös-feketék. De Jong és Cristante szereztek labdát Chibsah-tól a középpályán, majd előbbi passza után Robinho szerzett gólt. Három perccel később Balotelli duplázta meg az előny 11 méterről.

Honda debütálása eltörpült Berardi teljesítménye mellett – Fotó: facebook.com/serieatim

Ekkor jött azonban a varázslat! Berardi mindössze 27 perc alatt klasszikus mesterhármast szerzett! A milánói védők sokszor nem is tudták, merre járnak. A 15. percben leshatárról ugrott ki az ifjú csatár olyan sebességgel, hogy két méteren vert négy métert a védelemre, majd lazán a kapuba gurított Abbiati mellett. Berardi a 28. percben egyenlített, a 41.-ben pedig megfordította az eredményt: előbb pimasz fél-ollóval keserítette a kopasz kapust, majd újfent megelőzte a komplett Milan védelmet.

Amilyen rosszul végződött az első félidő, olyan rosszul kezdődött a második a Rossoneri szempontjából, két perccel a sípszó után ugyanis negyedik gólját is meglőtte a Sassuolo fiatalja. Berardi passzolt ki a szélre Kurticnak, aki kapásból visszatette neki a játékszert, a Juventus tulajdonában lévő focista pedig a földre rogyó védelem mellett egyből, állítgatás nélkül lőtte be az utolsó szeget a Milan koporsójába.

Allegri fejében biztosan megfordult, hogy hatalmas hiba volt elhagynia a kis csapatot, amelyet a 2007-2008-as szezonban a harmadosztályból vezetett a Sere B-be, de késő bánat. Cserélt inkább gyorsan hármat: érkezett Montolivo, Pazzini és Honda. A több mint hetven japán újságíró eldobott minden tollat, papírt és laptopot, hogy lefotózhassák, ahogy sztárjuk a 65. percben a Mapei Stadion gyepére lép.

Honda nem is járt messze tőle, hogy góllal debütáljon, de ő is és Pazzini is csak a kapufát trafálta el. Nem úgy, mint Montolivo, akinek a hajrára elfáradó hazaiak kapuját húsz méterről, szép góllal sikerült bevennie. A végén hiába nyomott a Milan, egyenlíteniük már nem sikerült, így maradtak a 11. helyen. A Sassuolo viszont elhagyta a kiesőzónát, jelenleg a tizenhét ponttal a 16-ak.

Sassuolo–Milan 4–3 (3-2)
Gsz.: Berardi (15., 28., 41., 47.), ill. Robinho (9.), Balotelli (13.), Montolivo (86.)

Komoly bajba kerülhetett volna az Atalanta, ha vereséget szenved hazai pályán az utolsó helyezett Cataniától a vasárnapi kiesési rangadón. A mérkőzés előtt csak öt pont választotta el egymástól a két csapatot. A hazaiak mellett szólt azonban, hogy a Catania eddigi tizenhárom Serie A-s fellépésén még soha nem tudott nyerni Bergamóban. Az első félidőben jobban fociztak a vendégek, de gólt egyik csapat sem tudott szerezni.

Egészen a 67. percig kellett várni az első találatra, ekkor Birgahi szabálytalankodott Maxi Moralezzel szemben a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Denis váltotta gólra. Kicsit több, mint húsz perccel később Moralez duplázta a hazaiak előnyét: lesgyanús kiugratás után csinált egy gyönyörű cselt az ötös sarkában, majd a rövid felsőbe bikázott. A 88. percben Leto révén még szépítette a Catania, sokra azonban nem mennek vele, nem tudtak elmozdulni az utolsó helyről.

Atalanta – Catania 2-1 (0-0)
Gsz.: Denis (67. – büntetőből), Moralez (86.), ill. Leto (88.)

Piller Krisztián