Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bírja a nyomást az Arsenal – videó

Birminghamben zárult a Premier Liga 21. fordulója. Az Aston Villa vendége az Arsenal volt, amely visszaszerezte a vezető helyét. Hosszú idő után láthattunk Villa gólt.

Újra élre állt az Arsenal – goal.com

Sérültek és betegségek miatt néhány alapember hiányzott a londoniaktól, ennek ellenére azonnal magához ragadta a kezdeményezést Wenger együttese, aminek a negyedik percben majdnem gól lett a jutalma, ám Giroud fejese alig ment mellé. A folytatásban is kontrolálta a meccset a sárga felsőben játszó Arsenal, a Villa védekezése azonban stabilan állt a lábán. Egészen a tizennegyedik percig, amikor is Gnabry lövése olyan szerencsétlenül találta el Nathan Baker fejét, hogy a fiatal hátvéd összerogyott, és hosszas ápolás után le is kellett cserélni. Sokáig arról szóltak a hírek, hogy eszméletét vesztette, de szerencsére megúszta kisebb agyrázkódással az esetet. Az Arsenal a félidő hajrájához közeledve magasabb fokozatba kapcsolt, és egy perc alatt lőtt két góllal lényegében eldöntötte a meccset. Előbb Özil ütempasszát lőtte középre Monreal, Giroud átlépte, Wilshere pedig a jobb sarokba zúdította, szinte a középkezdésből megkapta a másodikat a Villa. Wilshere szerzett labdát a hazai térfél közepén, remekül ívelt Giroud elé, a francia némi szerencsével meg tudta tartani a labdát, majd kilőtte a jobb alsót. A nyolc perces ráadásban nyomott az Arsenal, de újabb gól nem esett az első félidőben. A másodikban Wengernek is kényszerűségből kellett kétszer is cserélnie. Előbb Monreal sérült meg egy ártatlan szituációban, miközben kapura lőtt volna, majd a csereként pályára lépő Rosicky kapott egy könyököst Agbonlahortól, minek következtében orrsérülést szenvedett, és az eset után nem sokkal neki is véget ért a találkozó. A hajrát izgalmassá tette Benteke gólja. A belga erőcsatár egy jobb oldalról remekül beemelt labdát csukafejessel juttatott Szczesny kapujába, és bár volt még helyzete a hazaiaknak, a lengyel kapuson már nem tudtak kifogni Paul Lambert tanítványai. A londoniak ezzel a sikerrel visszaálltak az élre, így hiába az üldözők nyomása, egyelőre elbírják ezt a terhet az Ágyúsok, csak az a kérdés, hogy meddig.

Aston Villa – Arsenal 1-2 (0-2)
g.: Benteke (76.) ill.: Wilshere (34.), Giroud (35.)

A forduló további eredményei:
Hull City – Chelsea 0-2
Tottenham – Crystal Palace 2-0
Southampton – West Brom 1-0
Fulham – Sunderland 1-4
Everton – Norwich 2-0
Cardiff – West Ham 0-2
Manchester United – Swansea 2-0
Newcastle – Man. City 0-2
Stoke City – Liverpool 3-5

A tabella állása:
1. Arsenal 48 pont, 2. Man. City 47 p., 3. Chelsea 46 p., 4. Liverpool 42 p., 5. Everton 41 p…11. Aston Villa 23 p… 17. West Ham 18 p. (-9), 18. Cardiff 18 p. (-19), 19. Sunderland 17 p. (-15), 20. Crystal Palace 17 p. (-18.)

A góllövőlista élmezőnye:
22 gólos: Luis Suárez (Liverpool)
13 gólos: Sergio Agüero (Man. City)
10 gólos: Loic Rémy (Newcastle), Daniel Sturridge (Liverpool), Yaya Touré (Man. City)

Gavalovits Sándor