Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eddig, s nem tovább! – Az AC Milan kirúgta Allegrit, helyére Inzaghi jöhet

Ahogy az várható volt, a tegnapi csúfos vereség után menesztették a Rossoneri vezetőedzőjét, Massimiliano Allegrit. Helyére olasz lapértesülések szerint Filippo Inzaghit ültetik.

Fotó: Claudio Villa

Berardi mesternégyese és a Sassuolo vasárnapi, Milan elleni győzelme megadta a végső lökést Allegrinek, aki alatt eddig is veszélyesen inogott a kispad. Az alelnök, Barbara Berlusconi sürgős változásokat követelt a tegnapi rémálom után, mostanra pedig hivatalosan is bejelentették, Massimiliano Allegri és az AC Milan szakítanak egymással.

Olasz lapértesülések szerint a vezetőség a krízis megbeszélésen eldöntötte, hogy az eddig az ifjúsági csapatot vezeti Filippo Inzaghit bízzák meg a Serie A 11. helyén álló gárda vezetésével, de egyelőre még tárgyalnak vele. A hétfői edzést Mauro Tassotti, Allegri eddigi segítője irányítja, hivatalos közleményében őt nevezte meg ideiglenes vezetőedzőnek a klub.

Az AC Milan vasárnap este 2-0-s vezetésről kapott ki 4-3-ra az újonc, kiesés ellen küzdő Sassuolótól, a mérkőzés után Berlusconi nem rejtette véka alá teljesítményét: „Nagyon kiábrándító és teljesen elfogadhatatlan teljesítményt nyújtott a csapat, ez is megerősítette, hogy sürgősen szükség változtatásokra van szükség.”

Allegri még 2010-ben vette át a csapat irányítását, s akkor rögtön bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhetett a csapattal. Egy évre rá meg kellett elégedniük a második hellyel, míg a tavalyi bajnokságban már csak bronzérmet szerzett a csapat, a 2013/14-es szezonban pedig csak a 11. helyen szerénykedik, 30 ponttal a listavezető mögött.

Piller Krisztián