Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kaposvár: Az ügyvezető nem ért egyet edzőjével, de támogatja

Korábban megírtuk, hogy Kaposváron nagytakarítást rendez Selymes Tibor, aki a közelmúltban vette át Prukner László helyét. A romániai szakember rögvest nyolc labdarúgótól vált meg, erre reagált Illés János, a klub ügyvezetője.

rangado.hu

Nyolc labdarúgó, köztük Oláh Lóránt és Waltner Róbert is távozik Kaposvárról, miután Selymes Tibor nem számít rájuk. Az ügyvezető, Illés János nem ért egyet a listával, de szakmai kérdésekben az edzőre bízza a döntést. „Ügyvezetőként elfogadom a vezetőedző szakmai elképzeléseit, elvégre tárgyalásunk elején közölte, milyen feltételekkel lát esélyt a bennmaradásra. Ha a névsorral nem is értek egyet, kötelességem támogatni a vezetőedzőt, mert a szakmai álláspontja a mérvadó. Nyilvánvaló, a szűkösebb kerettel kockázatot vállalunk, de a kapusok mellett öt mezőnyjátékost is igazolunk. Hozzáteszem ingyen, pénzért ugyanis nem áll módunkban szerződtetni senkit.” – mondta el Illés.

Jánvári Gábor, Marko Ranilovic, Oláh Lóránt, Waltner Róbert, Bojan Pavlovic, Stepjan Babic, Major Ádám és Aaron Addo Dankwah így távozhat. A klub keresi a legjobb megoldást az érintettek szerződésének módosításával kapcsolatban. Bojan Vrucina már decemberben távozott, Adrian Markus és Iulian Petrache sem marad, Posza Zsolt még nem döntötte el, hogy alacsonyabb osztályban folytatja-e, vagy visszavonul, de ő is biztosan elhagyja a somogyiakat.

A kiszemeltek közül eddig a Zalaegerszegről távozó Safet Jahic érkezett, a többiekről csak általánosságokban beszélt Selymes Tibor. „Valójában valamennyi kiszemeltet ismerem, tehát lényegében nem a képességbeli tudásuk érdekel, hanem az erőnléti állapotuk – mutatott rá a vezetőedző – Ellenben az elküldött játékosoktól nem kizárólag a heti teszteredmények alapján válunk meg. Felvételről megnéztem a csapat öt-hat őszi bajnokiját, és számomra egyértelmű, hogy akiket szerződtetni szeretnék, minőségi és nagyobb munkabírású játékosok. Márpedig feszített tavaszi idény vár a csapatra, a kilenc pont nagyon kevés, ráadásul nyolc pont a lemaradásunk a bennmaradást jelentő tizennegyedik helytől. Mindössze tizenhárom mérkőzésen kellene ledolgoznunk a hátrányt, miközben nyilvánvalóan a riválisok is szereznek pontokat. Kockázatos vállalkozás, éppen ezért szükséges más mentalitású játékosok szerepeltetése.” – fogalmazott a Rákóczi edzője.

A közelmúltban felmerült Balajcza Szabolcs neve is, de az Újpest kapusa cáfolta a pletykákat, miszerint visszatérne Kaposvárra, nyárig a fővárosban marad. Jahic mellé a másik kiszemelt kapus, Pogacsics Krisztiánt ellenben megszerezheti a zöld-fehér klub. A korábbi ZTE kapus még Romániában dolgozott együtt Selymes Tiborral.

Gavalovits Sándor