Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csalódott, de büszke Kassai Viktor

Ugyan a VB-re nem utazhat, mégis büszke az eddigi eredményeire Kassai Viktor. A legjobb magyar játékvezető az MLSZ hivatalos oldalán beszélt a FIFA döntéséről, illetve kollégáiról.

Csalódott, de elfogadja a döntést Kassai Viktor – nb1.hu

Ahogy azt a délelőtti órákban megírtuk, a FIFA kijelölte azt a huszonöt játékvezetői hármast, amely Brazíliában, a világbajnokságon dirigál majd, de Kassai Viktor teamje ezúttal nem került be a keretbe. A legutóbbi vb-keretből csupán az angol Howard Webb tagja a huszonötös listának.

Kassai csalódott a döntés miatt, de elfogadja azt. „Természetesen stábommal együtt csalódással értesültünk róla, hogy a FIFA végül nem számol velünk a világbajnokságra utazó szűk keretben, de mint ahogy egy sportoló életében sem kizárólag sikerek szerepelnek, egy játékvezetőnek is el kell tudni fogadnia azt, ha számára kedvezőtlen döntés születik.” – fogalmazott az mlsz.hu-nak Kassai.

„Tudni kell, hogy mivel a FIFA minden kontinensnek lehetőséget ad a játékvezetés terén is, így rendkívül szűkös az Európából a vébére utazók névsora, hatalmas volt a versengés a bekerülésért az európai játékvezetők között, rajtam kívül több nagy névként számon tartott szakember is csalódott lehet a döntést követően. Ettől függetlenül tudomásul veszem a döntést, és továbbra is büszke vagyok az eddig elért eredményeinkre. Köszönöm Erős Gábor és Ring György folyamatos szakmai segítségét, és sportemberként készen állunk arra, hogy a következő idényekben a hazai és nemzetközi szinten is a legmagasabb szinten képviseljük a magyar színeket.” – fejezte be a játékvezető.

Berzi Sándor, az MLSZ játékvezetőinek főnöke is megszólalt, kiemelt több nagy nevet, akik szintén kimaradtak ezúttal a listából. „Az MLSZ és annak játékvezetői bizottsága büszke arra, amit Kassai Viktor eddigi pályafutása során elért, többek között BL-döntőt, olimpiai döntőt vezetett, Európa-bajnokságokon, világbajnokságon állt helyt.” – fogalmazott a sportvezető Kassaival kapcsolatban.

„Szintén büszkék lehetünk arra, hogy a jelenlegi idényben is több BL-, valamint Európa-liga-mérkőzésen, valamint világbajnoki selejtezőn működött, független szakmai fórumon idén a világ harmadik legjobb játékvezetőjének választották, és a FIFA számolt vele a vb-re készülő játékvezetők bő keretében. Tudomásul kell venni, hogy a FIFA döntő többségében új játékvezetőknek adta meg a lehetőséget a bizonyításra, így ő ezúttal nem került be a legszűkebb keretbe. E döntésnek Viktoron kívül más, igazán nagy nevek is áldozatul estek, így például nem lesz ott Wolfgang Stark, Stéphane Lannoy vagy Damir Skomina. Azt is látni kell, hogy a 2010-es világbajnokságra utazó keretből egyedül Howard Webb tagja most is a legszűkebb keretnek. Ismerve Viktor képességeit és elhivatottságát, biztosak vagyunk benne, hogy a következő időszakokban is felkészültségéhez méltó felkéréseket kap majd nemzetközi szinten is.” – mutatott rá Berzi.

Gavalovits Sándor