Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Grazban szenvedett vereséget a Haladás, győzött a Pécs

Két felkészülési meccset rendeztek, amely magyar érdekeltséggel bírt. Grazban a Haladás vendégeskedett és jó első félidő után kétgólos vereséget szenvedett, míg a Pécs az Eszék ellen nyert egy góllal.

Négyszer örülhetett a Sturm a Haladás ellen – sksturm.at

A pécsiek Dibusz Dénes és Eke Uzoma valamint néhány sérült nélkül lépett pályára a horvát NK Osijek ellen. A találkozó kiegyenlített játékot hozott, de a pécsiek örülhettek a végén, miután a 18. percben a fiatal Városi Viktor mattolta a horvát együttest. A végén több hibát is vétettek a piros-feketék, de ezt nem tudta kihasználni az eszéki együttes, így a fiatalokkal teletűzdelt PMFC megnyerte a találkozót, akiknél Katona Máté személyében egy próbázó is szerepelt.

PMFC-Matias – NK Osijek (horvát) 1-0 (1-0)
PMFC: 1. félidő: Steer – Fodor F., Lantos, Deutsch, Katona – Márkvárt, Koller K. – Gránicz, Wittrédi, Rácz F. – Városi 2. félidő: Steer – Nagy S., Romic, Balogh B., Deutsch – Horváth A., Mohl D. – Kővári, Szatmári L., Beke – Városi
g.: Városi (18.)

A Haladás Ausztriába ruccant át. Artner Tamás legénysége a Sturm Graz vendégeként lépett pályára, és az első félidőben jól tartották magukat a szombathelyiek, hiszen húsz perc után 2-2-es döntetlent regisztrálhattunk, igaz a végeredmény már az osztrákoknak kedvezett, akik a félidő vége előtt, majd a második elején is betaláltak, így megnyerték a találkozót. A zöld-fehéreknél pályára lépett Gyűrű László, aki jó benyomást tett Artner Tamásnak. A vasiak vezetőedzője így értékelte a látottakat a klub honlapjának: „Nem terveztük ezt a mérkőzést, de úgy gondolom, egy Sturm Graz-ot nem illik kikosarazni. Az első félidőben jól fociztunk, szép gólokat rúgtunk, partnerei voltunk az osztrákoknak. Azt azonban el kell ismernem, hogy a második félidőben egyáltalán nem veszélyeztettük a kapujukat. Utólag azt mondom, ez a mérkőzés jól szolgálta a felkészülést. A próbajátékon lévő kapus, Gyűrű László nagyon jó benyomást tett rám, vele mindenképpen elbeszélgetünk a folytatásról.”

Maga a meccs jól szolgálta a felkészülést, az első gólt az osztrákok szerezték büntetőből a harmincadik minutumban, de két perccel később Gyurján Bence egyenlített, azonban nem sokáig volt egyenlő, hiszen három perccel később ismét a graziak szereztek vezetést, újabb három perc kellett a második magyar gólhoz, amelyet Ugrai Roland jegyzett. A félidő vége előtt nem sokkal Madl ismét a hazaiaknak szerzett előnyt, hogy aztán a második félidő elején újabb találatot érjenek ez az osztrákok. Azonban hozzá kell tenni, hogy a Haladásból több meghatározó labdarúgó is hiányzott, így Rózsa Dániel és Mursits Roland, Halmosi Péter, Devecseri Szilárd, Guzmics Richárd, Nagy Gábor és Radó András sem léphetett pályára.

Sturm Graz (osztrák) – Haladás 4-2 (3-2)
Graz-Messendorf edzőközpont, 400 néző
Haladás: Dombó D. (Gyűrű, a szünetben) – Schimmer, Fehér Z. (Zsirai, a szünetben), Tóth P. (Jagodics M., a szünetben), Bosnjak – Simon A., Iszlai (Szakály A., a szünetben) – Gyurján (Halmai R., a szünetben), Németh M., Medgyes (Andorka, a szünetben) – Ugrai
g.: Beichler (30., 11-esből). Vujadinovic (35.), Madl (42.), Kanz (48.) ill.: Gyurján (32.), Ugrai (38.)

A teljes találkozó felvétele:

Gavalovits Sándor