Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mi lesz veled ZTE?

Egyre reménytelenebb helyzetbe kerül a korábbi bajnokcsapat, miután immár 200 millió forintos tartozása van a kék-fehéreknek. Nagy Ferenc a megyei lapnak nyilatkozott a helyzetről.

Továbbra is bajban a ZTE, de Nagy Ferenc bizakodó – ztefc.hu

Nincs kellemes helyzetben a Zalaegerszeg. Ezt abból is le lehet szűrni, hogy a játékosok közül többen alig kapnak fizetést, illetve a kintlévőségek már meghaladják a 200 millió forintot. Ebben már következő havi bérek is benne foglaltatnak. A klub elnöke, Nagy ferenc az önkormányzat segítségével keresi a megoldást a helyzet normalizálására.
„Tárgyalunk és az önkormányzattal közösen keressük a megoldást. Nem csak a mostani helyzetre, hanem arra is, miként lehetne hosszú távon megoldani, hogy a ZTE FC működése stabil legyen. Ennek érdekében át kell gondolni a jövőképet, meg kell fogalmazni a célokat. A játékosoknak elmondtam, hogy a tárgyalásokról folyamatosan tájékoztatni fogjuk őket, de közben készüljenek becsülettel, hiszen ez az ő érdekük is.” — fogalmazott a klub vezetője. Arra nem kívánt válaszolni, hogy eladásról vagy átadásról tárgyal-e az önkormányzattal Nagy Ferenc. A bértartozások némileg csökkentek ugyan, de a kötelezettségek még mindig vannak, és ezeket tavaszra szeretnék eltüntetni. „Jelenleg a ZTE FC kötelezettsége kétszázmillió forint, amiben már benne van a következő havi bérek összege is. A klub működtetését tekintve biztos, hogy lesznek változások és átalakítások a jövőben. A szándék az, hogy a csapatnak legyen egy biztos gerince, és fiatalokra építve alakítsuk ki a jövő csapatát, a saját utánpótlásra is számítva.” — vázolta a jelenlegi szituációt Nagy Ferenc.

A keret is változik, hiszen Safet Jahic után a csapatkapitány, Máté Péter is felbontotta szerződését Zalaegerszegen.

Ha nem sikerül megoldást találni az anyagi gondokra, újabb vidéki fellegvár tűnhet el a magyar futball térképéről. Azonban a kék-fehérek már elég hosszú ideje küzdenek anyagi problémákkal, így nehéz lesz kiutat találni ebből a mókuskerékből.

Gavalovits Sándor