Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Milan-parádé Honda góllal

Győzelemmel kezdte Allegri-mentes életét a Milan, könnyedén verte a másodosztályú Spezia együttesét az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében. Délután Serie A-s ellenfelet verte rommá a Siena.

Fotó: facebook.com/ACMilan

Giampaolo Pazzini és Keisuke Honda is kezdőként lépett pályára a szerda kora esti meccsen, ahol a Mauro Tassotti irányította Rossoneri lazán fektette félvállra a Seria B tizenharmadik helyén álló Speziát. Pazzini térdsérülése óta nem szerepelt kezdőként az AC Milanban, most góllal jelezte, hogy teljesen visszatért, ahogy a japán csillag is.

Seedorf a második félidőben érkezett meg a San Siro lelátójára, de már csak Spezia gólt láthatott. Leendő csapata az előtt lerendezte a továbbjutást, hogy a holland vezetőedző kényelembe helyezhette volna magát. Robinho kezdte a gólgyártást a 28. percben: csukafejessel törte meg a kiscsapat ellenállását. Még fel sem ocsúdhattak a vendégek, amikor a nagyon lelkesen focizó Pazzini gyönyörűen, estében duplázta a Milan előnyét, és megszerezte önmaga 95. Serie A gólját.

Szépíthetett volna a Spezia a félidő előtt, de Bovo fejese nem jutott át a gólvonalon. Honda viszont nem hibázott a fordulás után – Leali pont elé ütött ki egy távoli lövést, ő pedig köszönte szépen, és a kapu közepébe bombázott. A maradék időben Pazzini akár mesterhármast is szerezhetett volna, de elpuskázta a helyzeteit, helyette Ferrari szépített a 91. percben.

AC Milan – Spezia 3 – 1 (2-0)
Gsz.: Robinho (28.), Pazzini (31.), Honda (47.), ill. Ferrari (91.)

A délutáni meccsen is egy elsőosztályú együttes fogadott egy második vonalban szereplőt, de a szerepek itt felcserélődtek. A Serie B negyedik helyén álló Siena gyakorlatilag rommá verte az élvonal utolsó helyén szenvedő Cataniát.

A hazaiak tartalékosan álltak fel, míg ellenfelük a lehető legerősebb összeállításban szaladtak ki az arénába. A Catania kezdte jobban a találkozót, gyorsan vezetéshez is jutott, Leto már a 4. percben eredményes volt, sokáig azonban nem élvezhették az előnyüket az elefántok. Átvette az irányítást a másodosztályú gárda, húsz perc alatt egyenlített is Paolucci. Az első egy óra után már vezetett is a Siena, ekkor Valiani lőtt gólt.

A végére aztán teljesen összeomlott a szicíliai csapat, amelynek nem jött össze az egyenlítés, cseréve viszont kapott még két gólt a hosszabbításban, így a vendégek kiütéses győzelemmel jutottak az Olasz Kupa negyeddöntőjébe.

Catania – Siena 1 – 4 (1-1)
Gsz.: Leto (4.), ill. (Paolucci 24.), Valiani (59.), Pulzetti (91.), Rosseti (93.)

Piller Krisztián