Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: Thiago Silva visszatérne a Milanba!

Persze nem a közeljövőben. A brazil védő ugyanis egyelőre jól érzi magát, ám már többször is kijelentette, hogy ha elhagyja Párizst, akkor azt csakis az AC Milan kedvéért tenné.

A 29 esztendős Silva 2012 nyarán érkezett a Milánóból, egy új, épülő „királyságba”, a Paris Saint-Germainhez. A brazil sztár akkor sokakat meghökkentett akkoriban, hogy a „pénzért elárulta” a piros-feketéket. Persze azóta az élet igazolta a bekk helyes döntését, ugyanis a az olasz gárda csak árnyéka egykori önmagának, miközben Silvából a PSG csapatkapitánya lett, és 2013 tavaszán bajnoki címet is ünnepelhettek. És bár mindkét együttes ott van a Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapata között, a döntő többség alighanem Ibrahimovic-ék végső győzelmére fogadna, mint Kakáékéra.

A brazil válogatott játékos már korábban már többször is elmondta, hogy ha teljesíti céljait a PSG-nél, szívesen visszatérne a San Siroba, hiába csábítgatja már most is többek között, az FC Barcelona. Sőt, Silva a minap ismét nyomatékosította, jövőbeni elképzelését:
„Az olasz futball hiányzik, hiszen én mindig is szerettem, már egészen kicsi koromban is azt követtem. Amikor a Milanban voltam, nagyon boldog voltam, hogy a Serie A-ban játszhatok. Remélem, hogy visszatérhetek egy nap.” – nyilatkozta, a La Gazetta dello Sportnak.

Thiago Silva 2009 januárjától három, és fél esztendőt játszott az AC Milanban, mely idő alatt egy-egy bajnoki címet, és olasz szuperkupát nyert.

Balogh József