Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szenzáció! Az USA-ban folytatja a világ legjobbja!

Nadine Angerer szédületes éven van túl. A német válogatott első számú kapusa hétfőn pedig át is vehette a jól megérdemelt egyéni elismerését, ugyanis megválasztották 2013 legjobb női játékosának.

www.couriermail.com.au

A 35 esztendős hálóőr tavaly nyáron lényegében lezárta európai pályafutását, ugyanis a feljövőben lévő ausztrál bajnokságba szerződött, a Brisbane Roarhoz, mindamellett, hogy a német válogatottal megnyert Európa Bajnokság után, nem vonult vissza a nemzeti csapattól.

Utóbbi tény pedig előre vetíti, hogy Angerer bizony még nem tervezi a stoplis szögre akasztását, ugyanis szeretne ott lenni, a 2015-ös kanadai Világbajnokságon, amin egy stílszerű győzelemmel búcsúztathatnál el karrierjét. Persze, ki tudja, mi jön utána?

Az biztos, hogy a 127-szeres válogatott legenda, a világ legjobbjának járó trófeával a zsebében, új kihívásra vágyik. Ez az új kihívás pedig már áll is elébe, ugyanis Angerer hamarosan a világ talán legerősebb bajnokságba szerződik, vagyis az amerikai ligába, NWSL-be. Új munkaadója pedig a tavalyi bajnok Portland Thorns lesz. A „Tövisek”nagy versenyben vannak ismét az elsőségért, így ebben lehet nagy segítségükre, a rutinos német portás. Az Oregon állambeli gárdának szüksége is lesz rá, ugyanis a csapat nem rég vesztette el szintén tapasztalt, és nagyszerű kapusát, a kanadai Karina LeBlanc-t, aki a Chicago Red Stars-hoz szerződött.

Információink szerint Angerer áprilisban csatlakozik a Thorns-hoz.

Balogh József