Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Videó: A PSG már a négy között jár!

Bár a szenzáció mértéke kissé megzuhanhat, ugyanis nem a Bajnokok Ligájáról, vagy a még így is nívósabb Francia Kupáról, hanem „csak” a Ligakupáról van szó. A párizsi együttesnél kinyilvánított cél, hogy hazai terepen a triplázásra hajtanak, így Ibraéknak teljes erőbedobással kellett küzdeniük tegnap este.

www.facebook.com/PSG

Coupe de la Ligue; Negyeddöntő
A Paris Saint-Germain ellenfele, a bajnokságot bukdácsolással kezdő, ám mostanra nagyjából magára talált Bordeaux volt. A találkozót utóbbi klub otthonában, a Stade Jacques-Chaban-Delmas-ban rendezték, majdnem 30 ezer ember előtt.

A találkozó favoritja egyértelműen a vendég gárda volt, amelytől pár nappal ezelőtt, Laurent Blanc vezetőedző egyértelműen kijelentette, hogy mindenképp meg akarják nyerni, a Ligakupát. Ennek megfelelően a kissé mellőzött, és több játéklehetőségre vágyó Javier Pastore góljával, az első játékrész utolsó percében megszerezték a vezetést. Azonban a folytatásban meglepő fordulat történ, ugyanis a gaboni Biyogo egyenlíteni tudott.

A hajráig nem is változott az eredmény, ám az utolsó pillanatokban kétszer is betaláltak a párizsiak, előbb Rabiot, majd Matuidi révén, így a PSG 3-1-es sikerrel masírozott, a sorozat elődöntőjébe.

Girondins Bordeaux – Paris Saint-Germain 1-3
Gólszerzők: Biyogo (48. perc), illetve Pastore (45.), Rabiot (85.), Matuidi (88.)

A Ligakupa maradék három negyeddöntőjét ma rendezik, íme a párosítások:
Olympique Lyon – Olympique Marseille
Troyes – Évian
Nantes – Nice

Balogh József