Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tervek Pécsett: Stabilizálni a szakmai munkát

A Nemzeti Sport Online-nak nyilatkozott a pécsi helyzetről Győri János sportigazgató. A klub korábbi játékosa beszélt Dibusz Dénesről, Carlos Indiano-ról és a tavaszi tervekről is.

pmfc.hu

Nincs könnyű helyzetben a Márton Gábor-Lőrincz Emil edzőpáros. Eke Uzoma és Dibusz Dénes személyében két meghatározó labdarúgó távozott, míg a keret több játékosáért is befutott ajánlat, ám nem szándékoznak kiárusítani a csapatot.

Győri János a korábbi Atletico játékos, Carlos Indianoval kapcsoltban megjegyezte, hogy valóban egy menedzseriroda ajánlotta, és jó benyomást tett a felvételek láttán, de próbajáték keretében szeretnék megnézni, mit tud. Hozzátette azonban, nem biztos, hogy Indiano erre hajlandó lenne.

Ami a befektetőjelöltekkel való tárgyalásokat illeti, Győri nem ment bele találgatásokba, inkább a sportszakmai részét igyekezett vázolni. „A klub helyzetét érintő tárgyalásokra nincs közvetlen rálátásom, ez nem az én hatásköröm. Az én feladataimhoz az tartozik, hogy jelen körülmények között is megteremtsük a szakmai munka hátterét, biztosítsuk, hogy a bajnokságban, a Magyar Kupában és a Ligakupában is a lehető legjobban szerepeljünk. Ezért például nem szeretnénk kiárusítani a csapatot, habár a keret nyolcvan százalékára már érkezett ajánlat, de Dibusz Dénes eladásán és Eke Uzoma elengedésén kívül más kulcsember távozásával nem számolunk. Dibuszt a nyáron lejáró szerződése miatt most tudtuk értékesíteni, de bízunk benne, hogy a jövőben sok Dibusz Dénest kinevelünk még. Uzoma pedig a legmagasabb fizetési kategóriájú játékosok közé tartozott – az hogy vele szerződést bontottunk, olyan, mintha több ezer euróért eladtuk volna. A szakmai stáb kapus, balhátvéd és csatár pozícióba erősítene, és elsősorban magyar fiatalokban gondolkodunk, ezért teszteljük például Katona Mátét is. Ez azonban nem jelenti, hogy légiósok szerződtetése nem jöhet szóba. Egy-egy külföldi labdarúgó idehozatala nem zárható ki, ha olyan konstrukcióban érkezik, ami a klubnak nem kerül sokba, mert azzal a céllal jön, hogy ismertséget szerezzen és később jobban el tudja adni magát más csapatoknak.” – nyilatkozta a sportigazgató.

Leginkább kapust, balhátvédet és támadót szerződtetne a klub, miután Dibusz Dénest eladták a Ferencvárosnak és Eke Uzoma szerződését is felbontották. A kapusposzt azért is tűnik problémásnak, mert Gőcze Gergő könyöksérüléssel bajlódik, és Steer Bencén kívül nincs harmadik kapusa a piros-feketéknek. Távozhat Djordje Jocic, aki nem is készül a csapattal, valamint keresnek egy balhátvédet, mivel Uzoma távozásával nem maradt klasszikus balbekk a keretben. Kérdéses még Pölöskey Péter és Molnár Péter sorsa is. Előbbi hiába egyezett meg a Kecskeméttel szóban, tavasszal minden bizonnyal marad a baranyai klubnál, hiszen ősszel a Szuperkupában pályára lépett a DVSC-ben, és egy évben csak két együttesben futballozhat egy játékos. Molnár az őszt Kozármislenyben töltötte kölcsönben, és vélhetően tavasszal is ott futballozik. Katona Mátéra ellenben számítanak Pécsett, kérdés meg tudnak-e egyezni a felek.

Győri János a kulcsemberek nyári távozásáról is beszélt, ez főleg Fodor Ferencet és Koller Krisztiánt érinti, utóbbiért külföldi csapatok is érdeklődnek. „A szándék megvan a klub részéről, hogy a kulcsemberekkel hosszabbítsunk, de amíg nem rendeződik az anyagi helyzet, addig nem köthetünk felelőtlen szerződéseket. Először a hátteret kell rendezni, utána kerülhet sor a szerződéshosszabbításokra.” – fogalmazott a pécsi sportigazgató.

A fentiek alapján nehéz tavasz vár a piros-feketékre.

Gavalovits Sándor