Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hollandia: Őrségváltás az élen, már az évnyitón! + forduló előzetes

Négyhetes szünet után újra izgulhatunk az izgalmas holland pontvadászat küzdelmei során. A karácsonyi előtti utolsó néhány körben megfogyatkozott, a matematikailag ésszerűen bajnok aspiránsnak tekinthető klubok sora.

Eredivisie; 19. forduló
Tehát mint a bevezetőben említettük, bizony végletesen megkezdik a hollandok a 2014-es nagy menetelést. A szó szoros értelemben vett élmezőnyben mindössze egy klasszikus nagy csapat van, a háromszorosan címvédő Ajax. Igaz, a kissé lemaradt Feyenoord még szintén nem írnánk le, még a rotterdamiak rapszodikus kilengései ellenére sem. Nem úgy a PSV-t, amely akár már most kiszállhat, a bajnoki címért folytatott versengésből. Az eindhoveniek a liga legértékesebb keretével, a második legértékesebbét, az Ajaxot lesznek kénytelen legyőzni, a feltámadás érdekében. A két patinás egylet szuperderbijére a magyarok vesztőhelyén, az Amsterdam ArenAban kerül sor.
Kíváncsian várhatjuk a magyar játékossal rendelkező együttesek eredményeit is. Többek között érdekes lesz majd látni, hogy a védő Otigba (Heerenveen), és a támadó Németh (Roda) egymásnak feszüléséből ki jön majd ki győztesen.

Twente – Heracles Almelo 3-1
Gólszerzők: Promes (23. perc), Castaignos (55.), Tadic (87.-büntetőből), illetve Uth (76.)
Maradjunk annyiban, hogy ha nem is könnyen, de végül megérdemelten hozta a kötelezőt, a győzelmével élre ugró Twente. Az enschedeiek persze hazai pályán végig előnyben érezhették magukat, ettől függetlenül a vendég Heracles egyetlen percig sem keltette ijedt ellenfél látszatát. Az almeloiak lelkesedése se csökkent túl sokat, amikor 2-0 állt az eredményjelzőn, illetve Veldmate kiállítása miatt emberhátrányba is kerültek. Azonban a kiscsapat szépítése már csak kozmetikázásra volt jó, főleg annak tükrében, hogy a Twente, a gólvágó Tadic büntetőjével végül 3-1-re tudott nyerni. Michel Jansen csapata így az élre ugrott, igaz ha a Vitesse, illetve az Ajax akárcsak egy-egy pontot szerez a saját meccsein, vasárnap kora estére szépen vissza is csúszik, a harmadik helyre.

wwwfacebookcomFCTwente

A forduló további meccsei:
Szombat
AZ Alkmaar – NAC Breda
RKC Waalwijk – Groningen
PEC Zwolle – Vitesse Arnhem
Heerenveen – Roda JC
Vasárnap
NEC Nijmegen – ADO Den Haag
Utrecht – Feyenoord
Cambuur – Go Ahead Eagles
Ajax – PSV Eindhoven

A bajnokság állása:
1. Twente 37 pont (+25)
2. Ajax 37 pont (+24)
3. Vitesse 37 pont (+18)
4. Feyenoord 33 pont
5. Heerenveen 29 pont
6. Groningen 27 pont
7. PSV 26 pont
8. Alkmaar 24 pont (-4)
9. Utrecht 24 pont (-8)
10. Go Ahead 24 pont
11. Zwolle 22 pont (+1)
12. Breda 22 pont (-2)
13. Heracles 22 pont (-8)
14. Waalwijk 18 pont (-9)
15. Roda 18 pont (-11)
16. ADO 17 pont
17. Cambuur 16 pont
18. NEC 15 pont.

Balogh József